Yeni yıl hazırlıkları sürüyor… Yeni yıl ağacı süslemenin maliyeti yükseldi

Yılbaşına gün sayarken, yeni yıl süslemeleri etrafı sarmaya başladı. Yılbaşında bir ağacı süslemenin bedeli ise 300 TL’den başlıyor.

816

Yeni yıl yaklaşırken, Çanakkale OLAY olarak çeşitli esnafları gezerek ‘Yılbaşında bir ağaç süslemek ne kadar tutar?’ diye sorduk. Ağaçlar ve süsler dükkanlarda görüntüsüyle dikkat çekerken vatandaşlar süslerin içinde kaybolmaya başlarken, aynı zamanda uygun fiyatta alışveriş yapmak istiyorlar. Ancak geçen seneye göre artan fiyatlar yılbaşı alışverişlerini de etkilemiş durumda.

Yılbaşı ağaçları 60 TL’den başlıyor

Züccaciye dükkanlarında 60 cm boyunda olan ağaçlar 90 TL’den başlarken, dalların sıklığına göre 175 TL’ye kadar uzanıyor. En pahalı ağaç ise 180 cm boyuyla 550 TL ile 1200 TL arasına göre değişiklik gösterebiliyor.

“Yalnızca süsler 300 TL’yi bulabiliyor”

Yılbaşı süsleri ise geçen seneye göre artış yaşamış durumda. Geçen sene 50 TL’ye satılan süsler, bu sene 80 TL’den satışa sunuluyor. “Ağacı dolu dolu süslemek isterlerse yalnızca 300-400 TL süse gidiyor…” diye konuşuyor esnaf bizimle. Son zamanlarda yılbaşına yönelik alışverişler ise hız kazanmış durumda. Çeşit çeşit süslerin bulunduğu dükkanlar, yeni yıl kutlamak isteyenler için alıcılarını bekliyor.

En uygun ağaç süsleme bedeli 300 TL

Yeni yılın için geri sayım başlarken yılbaşı ağaçları ve süsleri satılmaya başlandı. Aralık ayından itibaren satışta olan süsler, son zamanlarda ağırlıklı bir şekilde satılıyor. Yeni yıla ağaç süsleme keyfini yaşamak isteyen vatandaşlar çeşitli mağazaları gezerek farklı boylarda ağaçları tercih ediyor. Ağaçların vazgeçilmezi ise farklı renklerde, farklı şekillerde süsler… Yılbaşında bir ağacı süslemenin bedeli ise en uygun fiyatta 300 TL’ye denk geliyor.

(Esra Güller)

Paylaş