Şehit Astsubay Mustafa Kaya Sene-İ devriyesinde anıldı

44 yıl önce terör saldırısında şehit düşen Astsubay Mustafa Kaya, Çan’ın Seramik Mahallesinde düzenlenen anma töreninde yad edildi.

898

Çan’ın Asmalı Köyü’nden olan ve 44 yıl önce 2 Eylül 1980 günü Bingöl/Kığı/Adaklı beldesi Jandarma karakol komutanı olarak görevini yaparken iki yaşındaki oğlu Tolga Kaya ile birlikte bindikleri araç içerisinde teröristler tarafından çapraz ateşe alınması sonucu şehit olan Astsubay Mustafa Kaya, Seramik Mahallesinde yaşayan ağabeyi Faik Kaya ve ailesi tarafından şehit olduğu günün sene-i devriyesinde anıldı.

Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Üzeyir Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zübeyde Dinç, Çan İlçe Müftülüğünde görevli Nizamettin Harbili hoca Seramik Mahallesi Muhtarı Halil Dirlik ile birlikte şehit astsubay Mustafa Kaya'nın sene-i devriyesi nedeniyle şehit ağabeyi Faik Kaya’nın evine ziyarette bulundu.

Şehidin Ağabeyinin evinde Nizamettin Harbili hoca tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş