Şampiyon Off-Road Pilotları, Gazilere Tarihi Gelibolu yarımadası turu sundu

Çanakkale - Avrupa Off-Road Şampiyonları Mert Becce ve Mert Tepe, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle özel bir etkinlik düzenleyerek iki Kıbrıs gazisine unutulmaz bir gün yaşattı. Rally Raid Team Türkiye'nin başarılı pilotları, kendi yarış araçlarıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı keşfetmelerine eşlik etti.

1003

Çanakkale, 100. Cumhuriyet Yıl Dönümü - Avrupa Off-Road Şampiyonları Mert Becce ve Mert Tepe, off-road araçlarıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı gezmek isteyen iki Kıbrıs gazisine özel bir gün yaşattı. Gazilere unutulmaz bir deneyim sunan bu etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendi.

Etkinlik öncesinde, Mert Becce, 73 yaşındaki Kıbrıs gazisi Necdet Erdinç'i Çanakkale'deki evinden aldı ve ardından ikili feribotla Avrupa yakasına geçti. 70 yaşındaki gazi Abdurrahman Savaş da Eceabat ilçesindeki evinden alındıktan sonra, Mert Tepe ile buluştu. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen Avrupa Cross-Country Baja Kupası'nda şampiyon olan Rally Raid Team Türkiye'nin sporcularından Mert Becce ve Mert Tepe, gazileri co-pilotları olarak araçlarına aldı.

Sporcular, alıştıkları yarış parkurlarından farklı bir güzergahta araçlarını sürdüler ve bu kez Gaziler için tarihi Gelibolu Yarımadası'nda unutulmaz bir deneyim yaşattılar. Kıbrıs gazileri, şehitlikler ve anıtların bulunduğu tarihi alanda 4 saatlik bir turda sporculara kendi anılarını anlattı. Pilotlar ise kullandıkları araçlar ve yarış deneyimleri hakkında gazilere bilgi verdi. Bu farklı sürüş deneyimi yaşayan sporcular ve co-pilot olarak yer alan gaziler, Şehitler Abidesi'ndeki temsili şehitliklerde dua ettiler ve bu anı dolu günü fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

(AA)

Paylaş