Lapseki'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Çanakkale’de kar yağışı, Dumanlı Dağı’nda kartpostallık manzaralar oluştururken, adalar ve boğaz hattındaki feribot seferleri iptal edildi.

817

Çanakkale’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı ve adaları vurdu. Lapseki ilçesindeki Dumanlı Dağı’nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, feribot seferleri iptal edildi. Bölgede kartpostallık manzaralar oluştu.

Dumanlı Dağı beyaza büründü

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Dumanlı Dağı mevkiinde kar yağışı etkisini gösterdi. Kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşan bölgede, yollarda buzlanma meydana geldi. Karla kaplı dağlar, doğaseverlerin ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar, karın keyfini çıkarmak için piknik yaptı. Beyaz örtüyle kaplanan bölge, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Feribot seferleri iptal

Öte yandan, Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında yarın yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında ise Kabatepe’den saat 09.00 ve 15.00 seferleri ile Gökçeada’dan saat 07.00, 13.00, 18.00 seferleri iptal edildi. Ayrıca, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir hatlarındaki feribot seferleri de geçici süreyle durduruldu. Gestaş, yolcuların mağduriyet yaşamamaları için sefer durumlarını internet sitesinden takip etmelerini istedi.

(İHA)
Paylaş