Lapseki Belediyesi 8 Mart için Anlamlı Bir Etkinlik Düzenledi

Lapseki Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etmek üzere düzenlenen gezide, kadınlar tarihi miraslarıyla buluştu.

631

Çanakkale'nin Lapseki ilçe belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen şehitlik gezisi, Gelibolu Yarımadası'ndaki 253 bin şehidi ve kurtuluş mücadelesinde Türk askeri ile omuz omuza savaşan kahraman Türk kadınlarını ziyaret etmek amacıyla gerçekleştirildi. Geziye Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin ve yaklaşık bin vatandaş katıldı. Şehitlikleri rehberler eşliğinde gezen kadınlar, duygusal anlar yaşadılar.

Belediye Başkanı'ndan Anlamlı Mesajlar

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ben tüm kadınlarımızın ‘Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi. "Hanımefendiler çok büyük ilgi gösterdiler. Hep birlikte şehitlikleri dolaşıyoruz. Burası bu topraklar bizim için özel topraklar. Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı topraklar buraları." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şehitlerin önemine vurgu yaparak, "Biz torunları olarak senede bir defa dahi ziyaret edebiliyorsak, çünkü onlar bu millet için, bu toprak için, bu bayrak için, bu vatan için ve biz torunları için canlarını feda ettiler." şeklinde konuştu. "Bizde senede bir defa en azından Lapseki’deki kadınlarımızı getirip burada mevlüt okunup, dualar ediliyor. Bunlara vesile olabiliyorsak ne mutlu bizlere." dedi.

(İHA)
Paylaş