Atıksız bir Dünya için harekete geçildi

Çanakkale Belediyesi, Dünya Temizlik Günü dolayısıyla “Atıksız Bir Dünya Mümkün” sloganıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında gönüllüler ve belediye personelleri ile Sarıçay alanında bulunan çöpler toplandı.

151

Çanakkale Belediyesi “Atıksız Bir Dünya Mümkün” sloganıyla harekete geçti. Belediyenin “Dünya Temizlik Günü” dolayısıyla yürüttüğü etkinlikler kapsamında Sarıçay alanında bulunan çöpleri topladı. AKUT ekipleri ve Gençlik Merkezleri’nin yanında Çanakkale’nin siyasi ekipleri de atık toplama etkinliğine destek verdi.

“Kentimizi temiz tutalım”

Etkinliğe katılan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek “Her zaman söylediğimiz gibi kıyılarımızı, caddelerimizi, sokaklarımızı, sahillerimizi, kentimizi… Kentimiz bizim evimiz aynı zamanda, onu temiz tutmamız çok önemli. Atıklarımızı ayrıştırmamız, değerlendirmemiz çok önemli. Bizim şöyle bir sorumluluğumuz var; daha doğmamış nesillere karşı bir sorumluluğumuz var. Onların temiz bir dünyada doğup, büyüyüp, yaşama hakları var. Onun için bu sorumluluk bilinci de her geçen gün dünyada yükseliyor. Bizler de Çanakkale’de sık sık gönüllülerimiz ile beraber sahil temizlikleri yapıyoruz, cadde temizlikleri yapıyoruz. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum. Lütfen evlerimizi temiz tuttuğumuz gibi kentimizi de temiz tutalım. Kentimiz de bizim evimiz. Aynı zamanda ağacımızı, toprağımızı koruyalım” ifadelerine yer verdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş