Karabiga'da Atatürk’ün 85. ölüm yıldönümü anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıldönümü, Karabiga'da düzenlenen resmi törenle anıldı. Karabiga Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP Karabiga Belde Başkanı Semih Kırbaç, törenin ardından yaptığı açıklamada, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

735

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle Karabiga'da düzenlenen resmi törene katılan Semih Kırbaç, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Kırbaç, törenin ardından Karabiga Mustafa Kemal İlkokulu tarafından düzenlenen programa katılarak, Atatürk'ün mirası ve ilkeleri üzerine düşüncelerini paylaştı.

“En temel görevimiz ülkemizin geleceğidir”

"Ülkemizin geleceği için bizim en temel görevimiz budur" diyen Kırbaç, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretini de anarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85’inci yıldönümünde saygı, minnet, rahmet ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı. Atatürk'ün önderliğindeki Cumhuriyet'in temellerini atan büyük liderin izinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kırbaç, "Ulu Önderimiz Atatürk'ün bizlere gösterdiği yol, bizlere yüklediği sorumluluk, yaşadığımız güzel ülkemizi daha huzurlu, modern, çağdaş bir yer haline getirmektir. Çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için bizim en temel görevimiz budur" şeklinde konuştu.

“Geçmişteki mücadelelerin anlam bulması bizim sorumluluğumuzdadır”

Semih Kırbaç, Atatürk'ün belirlediği hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışacaklarını belirterek, "Geçmişteki mücadelelerin anlam bulması, bu uğurda feda edilen yaşamların değer kazanması, bugün bizim sorumluluğumuzdadır. Ata'mızın gösterdiği hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışacağız. Ölümünün 85’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş