İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı; Biga

Biga TSO Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısında, eğitim camiası için önemli iş birliği protokolü imzalarken; Biga'ya yapılacak yatırımlarla ilgili Çanakkale Teknopark ile önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, bir dizi stratejik konu ele alındı.

1269

Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nda Aralık ayı olağan toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, Gazze'deki savaşa dikkat çekilerek başlayan Akyıl, Biga'nın eğitim camiası için önemli bir iş birliği protokolü imzaladığını ve Çanakkale Teknopark ile yapılan görüşmelerde önemli adımlar atıldığını belirtti.

Eğitim ve Mesleki İş Birliği Protokolü

Biga TSO Meclis Üyesi Erol Şener, Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik Meslek Komitesi adına yaptığı sunumda, bölgedeki e-ticaret mobilya üretiminin yaklaşık yüzde 70'inin Biga'dan karşılandığını vurguladı. Şener, ara eleman eksikliği sorununa çözüm bulmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile mesleki eğitim iş birliği protokolü imzalandığını açıkladı. Ayrıca, Mobilya Bölümü'nün açılması için üniversite ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

Çanakkale Teknopark ile İş Birliği

Biga TSO, Çanakkale Teknopark ile gerçekleştirdiği iş birliği görüşmelerinde önemli adımlar attı. Teknopark yönetimi meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirirken, Amerika başta olmak üzere birçok ülkeyle bağlantıları olduğunu ve ticaret heyetleriyle iş birliği girişimlerinde bulunacaklarını ifade etti.

Markalaşma Çalışmaları ve Projeler

Biga TSO Markalaşma Komisyonu Başkanı Çağdaş Bağmeşli, Biga'nın marka şehir olması için yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Şehirdeki projelerin ilham kaynağı olduğunu belirten Bağmeşli, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve markalaşma çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Çanakkale Teknopark'ın Yapı ve İmkanları

Çanakkale Teknopark adına konuşan Doç. Dr. Erkan Bil, Teknopark'ın yapısını ve imkanlarını anlatarak, uluslararası alanda faaliyet gösterme yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. Bil, Teknopark olarak firmalara sağladıkları desteklerden bahsederek, Biga'da da bir ticaret heyetini Amerika'ya götüreceklerini ve bu konuda Bakanlık desteği aldıklarını açıkladı.

Biga'nın İkinci Yüzyılı ve Sorumluluklar

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga'nın ikinci yüzyılının planlanması gerektiğini vurgulayarak, eğitimin öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Eğitimde ortaya konan vizyon ve iş garantili meslek liseleri gibi projelerin önemine değinen Doğan, Biga'nın sorumluluklarını ve hedeflerini paylaştı.

Kurumsallaşma ve Etkinlikler

Doğan, odanın 50. yılını tamamlarken, ilk yüzyılı için kurumsallaşma hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Odanın stratejik planını çıkarma, fütürist yazar Samet Çelik'i ağırlama ve vergi ödül töreni gibi etkinliklerle odanın önemli bir yılı daha geride bırakacağını belirtti.

(Erhan Taylan)

Paylaş