Denizlerimiz daha temiz bir gelecek için temizlendi

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Küçükkuyu Belediyesi tarafından belediye hizmet binası önünde Dünya Çevre Günü programı gerçekleştirildi.

764

Her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü, bu yıl Küçükkuyu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, çevre bilincini artırmaya yönelik renkli ve anlamlı etkinliklere sahne oldu. Küçükkuyu halkının yoğun ilgi gösterdiği bu özel günde, Küçükkuyu Belediyesi tarafından hazırlanan çevre dostu aktiviteler ve farkındalık yaratan programlar dikkat çekti.

Küçükkuyu’da düzenlenen etkinlik programına; Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Olgun Parlar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Muttalip Gürel, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Ahmet Yakın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koç, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Ali Enver İnanç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Emin Ekici, Malmüdürü V. Erman Yenilmez, Orman İşletme Müdürü Nurullah Karagöl katıldı.

Deniz dibi temizliği ile farkındalık yaratıldı

Küçükkuyu Limanı’nda gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinliği, bölge sakinleri ve dalgıçlar tarafından ilgiyle karşılandı. Liman içinde yapılan bu etkinlik, denizin altındaki zenginlikleri koruma ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma amacı güden bu etkinlik, çevre koruma bilincinin de önemine vurgu yapılmış oldu.

Öğrenciler yarıştı, hediyeler sahiplerini buldu

Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler, ödüllerini Küçükkuyu Belediye Başkanı Muttalip Gürel’in elinden aldı. Bu ödüller, gençlerin çevre konusundaki duyarlılığını arttırmak ve onları bu tür etkinliklere teşvik etmek için büyük önem taşımaktadır.

Fidan dağıtımı ile yeşilin önemi vurgulandı

Etkinlikte gerçekleştirilen fidan dağıtımı, vatandaşlardan yoğun ilgi aldı. Her bir fidanın, geleceğe dikilen bir umut olduğu mesajı verilerek, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir çevre için atılan adımların önemi Orman İşletme Müdürlüğü tarafından anlatıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş