Çan Kent Konseyi'nden ÇLİ Müdürlüğü'ne ziyaret

“Kaliteli nefes, yeşil bir Çan” mottosuyla Çan Kent Konseyi, Çan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’ne ziyarette bulunarak çevre çalışmalarını ve gelecekteki projeleri değerlendirdi. Müdür Fatih Sarıca, yürütülen projeler ve alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

107

Çan Kent Konseyi (ÇKK), Çan Linyitleri İşletme (ÇLİ) Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.“Kaliteli nefes, yeşil bir Çan” mottosuyla Çan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çevre Çalışma Grubu üyeleri, TKİ’ye bağlı ÇLİ İşletme Müdürü Fatih Sarıca’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

ÇLİ'ye bağlı açık ocak sahası ve Kulfal Köyü civarındaki stok alanı hakkında bilgi veren ÇLİ İşletme Müdürü Fatih Sarıca, tüm çalışmalarında gerekli önlemlerin alındığını, alınmaya devam edeceğini ve müdahale ekiplerinin de çoğaltılacağını belirtti.

Aynada ve stok alanlarında çıkan cevher tutuşmalarını engellemek için hızlı yöntemler araştırıldığını, eş zamanlı hava kalitesini ölçecek cihazlar temin edeceklerini söyleyen Sarıca, üretimi tamamlanmış maden sahalarında düzenli olarak fidan dikim etkinliklerinin gerçekleştiğini ve bu yıl içinde de yaklaşık 50 bin adet fidan dikiminin gerçekleştirileceğini ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş