‘Çarşı Bölgesi Yayalaştırma Projesi’ havada kaldı

2021 yılında Çanakkale’nin çarşı bölgesinde yer alan sokakların yayalaştırılıp, araç trafiğine kapatılması kararlaştırılmıştı. Aradan geçen uzun sürenin ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Bilge Şimşek, projenin mahkeme kararıyla durdurulduğunu ifade etti.

1086

Çanakkale Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Eylül ayı toplantısında İl Trafik Komisyonu tarafından onaylanan plana göre başta 'barlar sokağı' olarak bilinen Fetvane Sokağın ve çarşı bölgesindeki pek çok sokağın daha trafiğe kapatılması üzerinde durulmuştu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz aylarda, çalışmaların devam ettiğini aktarmış ancak aradan geçen 2 seneyi aşkın sürenin ardından konuya ilişkin yeni bir açıklama yapılmamıştı.

Belediye Meclisinin bugün gerçekleşen toplantısında gündem dışı konuşmalarda söz alan Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Bilge Şimşek, geçtiğimiz gün barlar sokağında bir işletmede çıkan yangını hatırlatarak, yayalaştırma projesiyle ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Şimşek: “Yürütme durduruldu”

Yangına hızlı bir şekilde müdahale eden itfaiye ekiplerine teşekkür eden Şimşek, “Şehrimizin sokakları çok dar ve sıkışık bir yapılaşma içeriyor. Bu anlamda itfaiyemizin yaptığı çalışmaya gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Belediye Meclisimizin aldığı bir karar vardı. Eski şehir bölgesinin tamamen yayalaştırılmasını konuşmuştuk, karar almıştık ama mahkeme kararıyla maalesef yürütme durduruldu. Bize göre eski şehrin olduğu o bölgenin tamamen yayalaştırılması gerekiyor. Bu konuda duyarlı olunmasını özellikle talep ediyoruz. Böyle acil durumlarda müdahale için…”

O dönem yapılan duyuru neydi?

2021 yılında Çanakkale Belediyesi’nden yapılan ilgili açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “‘Çarşı Bölgesi Yayalaştırma Projesi’ ile Kemalpaşa Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı-İnönü Caddesi-Sarıçay arasında kalan bölgede bulunan; Eski Balıkhane Sokak, Fetvane Sokak, Hapishane Sokak (Yalı Otoparkı ile Çarşı Caddesi arası), Eski Mahkeme Sokak, Kemalyeri Sokak (Fetvane Sokak-Tekke Sokak arası), Küçük Hamam Sokak (Hamdibey Sokak-Çarşı Caddesi arası), Tıflı Sokak (1 Nolu Büyük Cami Sokak-Çarşı Caddesi arası) araç trafiğine kapatılarak, yayalaştırılması planlanmaktadır. Projede belirlenen sokaklar üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında, yayalaştırılacak sokaklarda bulunan esnaflara kapatılacak olan yollar ve trafik akışı hakkında bilgi verilmiştir.”

Meclis'ten Fotoğraf: ESRA GÜLLER

Çarşı Caddesi Fotoğrafı: Çanakkale OLAY ARŞİV

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş