Çarşı Bölgesi için beklenen karar!

Çanakkale Belediyesi, vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar aldı. Karar kapsamında Çarşı Bölgesi araç trafiğine kapatılacak.

879

Çanakkale Belediyesi, vatandaşların rahata kavuşması adına önemli bir karara imza attı. Uzun süredir kent gündemini meşgul eden Çarşı Bölgesi’nin yayalaştırılması için karar alındı.

2021 yılında mahkeme kararı ile durdurulmuştu

Çanakkale Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Eylül ayı toplantısında İl Trafik Komisyonu tarafından onaylanan plana göre başta 'barlar sokağı' olarak bilinen Fetvane Sokağın ve çarşı bölgesindeki pek çok sokağın daha trafiğe kapatılması üzerinde kararlar tartışılmıştı. Görüşülen kararın mahkeme kararı ile durdurulmuştu.

Kentliler rahat bir nefes alacak

Alınan karar doğrultusunda, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki Eski Balıkhane Sokak, Fetvane Sokak (Kemalyeri Sokak ile Hapishane Sokak arası), Eski Mahkeme Sokak ve Küçük Hamam Sokak, 1 Temmuz 2024 Pazartesi tarihinden itibaren sürekli olarak 09.00-11.00 saatleri dışında kalan zaman diliminde araç trafiğine kapalı olacağı duyuruldu.

Belediye’den açıklama geldi

Çanakkale Belediyesi konuyla ilişkin “1995 yılından bu yana yürürlükte olan Çanakkale Kentsel Sit Alanı Projesi içinde belirlenmiş güvenli yaya alanlarının oluşturulması ile Çarşı Bölgesinin ekonomik canlılığının artırılması hedeflerine uygun olarak alınan İl Trafik Komisyon Kararları kapsamında çalışmalar yürütülecektir. Araç trafiğinin azaltılması ile alışveriş ve sosyal ihtiyaçlar için trafiğe kapalı, güvenli alanlar oluşturulacaktır. Hemşehrilerimizin bilgisine sunarız” açıklamasında bulundu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş