Çanakkale Hava Durumu 29 Ocak

Çanakkale’de Ocak ayının son günlerinde hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Çanakkale’de 29 Ocak 2024’te kar yağışı görülecek. Kar yağışının kuvvetli olması ve sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Peki, Çanakkale’de 29 Ocak 2024’te hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar

973

Çanakkale, Ocak ayının son günlerinde soğuk ve yağışlı bir havaya hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, 29 Ocak 2024 tarihinde Çanakkale’de hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşecek ve aralıklı olarak kar yağışı görülecek. Kar yağışının zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Çanakkale’de 29 Ocak’ta Hava Durumu Nasıl Olacak?

Çanakkale için Ocak 2024 hava durumu tahminine göre, 29 Ocak 2024 tarihinde hava sıcaklığı en yüksek 10 derece, en düşük 5 derece olacak. Hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak gözüküyor. Çanakkale’de aralıklı olarak kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının zaman zaman kuvvetli olması ve ulaşımda aksamalara neden olması ihtimali bulunuyor. Çanakkale’de rüzgar hızı ortalama 10 km/saat olacak.

Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak ve Ne Zaman Bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün saatlik hava durumu tahminine göre, Çanakkale’de kar yağışı 29 Ocak 2024 tarihinde sabah saat 09:00’da başlayacak ve akşam saat 18:00’e kadar devam edecek. Kar yağışının en yoğun olduğu saatler ise öğle saatleri olacak. Kar yağışının 30 Ocak 2024 tarihinde ise durması bekleniyor.

Çanakkale’de Kar Tedbirleri

Çanakkale’de kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Kar yağışı, ulaşımda aksamalara, buzlanmaya, don olayına, çatı çökmesine, elektrik kesintisine ve çığ tehlikesine yol açabilir. Bu nedenle, vatandaşların aşağıdaki tedbirleri alması öneriliyor:

  • Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamak, çıkmak zorunda kalırsa kış lastiği kullanmak, zincir takmak, araçta battaniye, su, yiyecek ve ilkyardım malzemesi bulundurmak.
  • Kar yağışı sırasında ve sonrasında çatılarda biriken kar ve buz kütlelerinin düşme tehlikesine karşı dikkatli olmak, çatı temizliği yaparken profesyonel yardım almak.
  • Elektrik kesintisi durumunda jeneratör, soba, şofben gibi cihazları kullanırken karbonmonoksit zehirlenmesine karşı havalandırmaya dikkat etmek, mum yakarken yangın riskine karşı tedbirli olmak.
  • Kar yağışı sırasında ve sonrasında çığ tehlikesi bulunan bölgelerden uzak durmak, çığ uyarılarına dikkat etmek, çığ altında kalanlara yardım etmek için 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramak.

Çanakkale, Ocak ayının son günlerinde kar yağışıyla karşı karşıya kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ocak 2024 tarihinde Çanakkale’de hava sıcaklığının 10 dereceye kadar düşeceğini ve aralıklı olarak kar yağışı görüleceğini tahmin ediyor. Kar yağışının zaman zaman kuvvetli olması ve ulaşımda aksamalara neden olması ihtimali bulunuyor. Vatandaşların kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş