Çanakkale’de üniversite güzergâhına 4 yeni otobüs!

Çanakkale Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araç filosunu güçlendirmek amacıyla 4 yeni otobüs satın aldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni otobüslerin özellikle yoğun olan üniversite güzergâhında kullanılacağını ifade etti.

1085

Çanakkale Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araç filosuna 4 yeni otobüsü daha kattı. Çanakkale Merkez Halk Otobüsleri Garajı'nda gerçekleştirilen yeni otobüslerin tanıtım etkinliğine; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, personelleri, otobüs şoförleri, firma yetkilileri, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ile basın mensupları katılım sağladı.

22 milyon TL ödendi

Konuya ilişkin bilgi veren Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses; 2024 model, 12 metrelik, engelli taşımaya uygun, alçak tabanlı, 26 koltuklu ve toplam 102 kişi kapasiteli 4 adet otobüs alındığını ifade etti. Otobüslerin toplam maliyetinin 22 milyon TL olduğu öğrenilirken; Çanakkale Belediyesi’nin şehir içi otobüs sayısı totalde 23’e yükseldi. Gürses ayrıca, yeni alınan otobüslerin yoğun olan üniversite hatlarında çalıştırılacağını kaydetti.

“İller Bankası’ndan kredi alamıyoruz”

Yeni otobüslerin Çanakkale halkına hayırlı olmasını dileyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Hedefimiz daha fazla sayıda otobüs almak ve toplu taşımada belediyenin kapasitesini artırmak. Hem kent büyüyor hem de yolcu sayımız artıyor. Bizim toplu taşımayı teşvik etmemiz lazım bu yüzden de araçlarımızı iyileştirmemiz, yenilememiz lazım. Bütçemiz olanak verdikçe yapıyoruz. Bu yıl yeni bütçe ile beraber 4 tane alabilme fırsatı bulduk. İller Bankası’ndan maalesef kredi alamıyoruz. Alabilsek, tek seferde 20-25 tane otobüs alabiliriz. Ama maalesef İller Bankası özellikle CHP’li belediyelere kredi vermekte biraz cimri davranıyor. Umarım belediyemiz yeniden oradan kredi almak için mücadele edecektir.” dedi.

Çanakkale 5 kadın otobüs şoförü var

Kadın şoförleri teşvik ettiklerini dile getiren Gökhan, “Şu an 3 belediyede, 2 tane de özel otobüslerinde kadın şoförlerimiz var. Duyuru yapıyoruz, daha çok kadın şoförümüz olsun diye, göre göre yeni genç kadınlarımız da en azından heveslenir diye düşünüyorum. Ayrıca ulaşımdaki kapasitemizi artırmak çok önemli, üniversite kentiyiz. Bu otobüslerimiz de üniversite-yurt güzergâhlarında kullanılacak. Hayırlı olsun diyorum, Çanakkale halkı güle güle kullansın.” şeklinde konuştu.

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek de kadın şoförlerin artması dileğini ifade etti.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ise kısa bir konuşma yaparak, hayırlı olması dileğini iletti. Demir, “Belediye, maddi imkânları oldukça ulaşımı genişletiyor. İnşallah halk otobüslerimizin de durumu iyileşir onlar da yeni araç alımı yaparlar ve Çanakkale halkına güzel hizmetler sunarız.” dedi.

Çanakkale Belediyesi bünyesinde çalışan otobüs şoförleri Sevil Özdemir, Hülya Karadeniz ve Yeliz Tez de tanıtım etkinliğinde kısa bir konuşma yaptı. Mesleklerini çok sevdiklerini ifade eden şoförler, Belediye Başkanı Gökhan’a hemcinslerinin önünü açtığı için teşekkürlerini iletti.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş