Çanakkale’de Tarım Arazilerinin Korunması İçin Toplantı Yapıldı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik önlemlerin görüşüldüğü İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.

1106

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 28 Aralık 2023 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı’nı yönetti. Toplantıda, tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik önlemler ele alındı ve karara bağlandı. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Vali Aktaş, alınan kararların uygulanması için gereken çalışmaların yapılacağını belirtti.

Toplantıda Neler Konuşuldu?

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumla başladı. Sunumda, tarım arazilerinin durumu, yapılan inceleme, değerlendirme ve izleme faaliyetleri, ortaya çıkan olumsuzluklar ve alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Toplantının devamında, gündemde yer alan konular kurul üyeleri tarafından tartışıldı ve karara bağlandı. Toplantıda alınan kararlar, tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına katkı sağlayacak şekilde uygulanacak.

Toplantıya Kimler Katıldı?

Toplantıya, Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Defterdarı Doğan Adıgüzel, kurul üyeleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.

(Esra Güller)

Paylaş