Çanakkale’de maziden gelen lezzet; İmrenal Şekerci Tekin…

Çanakkale’nin geçmişten gelen isimlerinden İmrenal Şekerci Tekin dükkanı, tarihi dokusuyla ve farklı lezzetle çikolatalarıyla önünden geçen herkeste merak uyandırmaya devam ediyor…

3144

Çanakkale’de herkesin dikkatini çeken işletmelerden biri olan; İmrenal Şekerci Tekin önünden geçen herkesin ilgi odağı olmasını sürdürüyor. Gülfem Süslüoğlu tarafından 1975 yılından bu yana işletilen dükkan, maziyi hatırlatan görüntüsüyle de kentlileri gülümsetiyor. Farklı çeşitleriyle dikkat çeken çikolatalar aynı zamanda kalitesiyle de isminden sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik bu yer; gazete kupürlerinde de isimden sıklıkla bahsettirmiş.

Yıllardır önünden geçerken tarihi dokusuyla dikkat çeken işletmelerden biri İmrenal Şekerci Tekin… Mabel Çikolatalarının Çanakkalelilerle buluştuğu ufak dükkanın tarihi bir öyküsü de mevcut. Çanakkale’nin ilk kadın girişimcilerinden bir isim olan Gülfem Süslüoğlu 1975 yılından bu yana lezzetli çikolataları vatandaşlarla buluşturuyor. Günümüzde işletmede Gülfem Süslüoğlu’nun yeğeni Oya Hanım halasını temsilen işletmede misafirlerini ağırlıyor. Çanakkale OLAY olarak, tarihi öyküsüyle kalp ısıtan İmrenal Şekerci Tekin’i ziyaret ederek, geçmiş hakkında sohbet ettik.

70 yıllık bir dükkanda yılların lezzeti…

Dükkanın tarihi hakkında konuşan Oya Hanım, yıllardır devam eden geleneği güler yüzüyle sürdürüyor. İşletmenin tarihi hakkında sohbet ettiğimiz Oya Hanım “70 yıllık bir dükkan burası. Eşiyle birlikte açmışlar. Daha önce akide şekeri, badem ezmesi, bilumum tatlı çeşitleri imalatı olarak açıyorlar. Sonra eniştem çok erken yaşta vefat ediyor. Halam da dört elle işe sarılıyor; burası onun bebeği oluyor” sözlerine yer verdi.

“Kalite hala devam ettiği için ayakta durabiliyor”

Esnafta özlediğimiz şeylerden biri de hoş sohbet ve güler yüz… Gülfem Hanım dükkanına gelen herkesi karşıladığı tatlı dili ile adeta kalpleri ısıtıyor. Sohbet esnasında güler yüzüyle iç ısıtan Oya Hanım kaliteye yıllardır verilen önemden bahsetti “Kaliteden asla taviz vermeden, tatlı dil ve güler yüzle çalışmaya devam ediyoruz. Çok eski müşteriler hala geliyor. Kalite devam ettiği için hala ayakta durabiliyor” sözlerini kullandı.

Geçmişten bu yana müşteriler değişmiyor

Geçmişten bugüne hizmet veren işletmenin müşterileri, yıllardır dükkanın kapısını arşınlıyor. Oya Hanım’la konuşurken, müşterilerin de geçmişten bu güne dayandığını öğreniyoruz… Dükkanın daimi müşterilerinin maziye dayandığını söyleyen Oya Hanım “Geçmişten gelen müşteriler var, onunla birlikte üçüncü dördüncü kuşaktan müşteriler geliyor. Halam sağ zaten, biz onun temsilcileriyiz. Arada sırada kendisi de geliyor” dedi.

“En güzel reklam; tavsiyedir…”

Mabelin bütün çeşitlerini barındıran dükkanda tat ve kalite ön planda. “Bize gelen müşterilerimiz tat ve kaliteye önem göstererek geliyor. Bizim internet sitemiz veya reklamımız yok. En güzel reklam; tavsiyedir. Bu şekilde devam ediyoruz” sözlerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş