Çanakkale Belediyesi, Kedi Evleri için hijyen çalışması başlattı

Çanakkale Belediyesi, kent içindeki rastgele yapılan kedi evlerinin hijyen sorunlarına dikkat çekiyor.

942

Çanakkale Belediyesi, Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi Osnabrück Parkı içerisinde bulunan Sarıçay Kedi Evi, İsmetpaşa Mahallesi Genç Osman Sokak’ta bulunan Kedi Evi, Halk Bahçesi Kedi Evi ve Esenler Barış Caddesi No:5 adresinde bulunan Kedi Köyü gibi bir dizi kedi evinin hijyen sorunlarına dikkat çekerek bu konuda bir temizlik çalışması başlattı. Kent içindeki bu rastgele oluşturulan kedi evlerinin hijyenik olmadığı ve hem kent sakinleri hem de sokak hayvanları için ciddi sağlık riskleri oluşturduğu belirlendi.

Belediye, rastgele yapılan kedi evlerinin çevre kirliliğine yol açtığını ve hava sıcaklığının arttığı günlerde kokuya ve haşerenin üremesine zemin hazırladığını tespit etti. Ayrıca, bu bölgelerin çöp döküm alanı olarak kullanılması, çöp sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu durum, hem kent sakinlerinin hem de sokak hayvanlarının sağlığını riske atıyor.

Çanakkale Belediyesi, daha sağlıklı bir kent yaşamı için Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kedi evlerinin toplanmaya başlandığını duyurdu. Bu çalışma ile kentlilerin rastgele ve hijyenik olmayan kedi evleri oluşturmamaları amaçlanıyor. Ayrıca, yeni kedi barınma ve mama noktaları için taleplerin Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne iletilmesi istendi.

(Esra Güller)

Paylaş