Bayramiç’te “İDA'nın Genç Kadınları Üretiyor” Projesi Kapsamında Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Bayramiç Halk Kütüphanesi'nde Gerçekleştirilen tadım etkinliğiyle, İDA'nın Genç Kadınları Üretiyor Projesi kapsamında Bayramiç’in yöresel ürünleri göz kamaştırdı. Uluslararası Türk Gastronomi Dernekleri Platformu Kurucusu Vasfi Pakman'ın katılımıyla renklenen etkinlikte, pasta-turta eğitimi alan kursiyerlerle buluşuldu.

909

Bayramiç Halk Kütüphanesi, “İDA'nın Genç Kadınları Üretiyor” Projesi kapsamında birbirinden lezzetli yöresel ürünleri tanıtmak için ev sahipliği yaptı. Tadım etkinliğinde, Bayramiç'te üretilen meyvelerden elde edilen turta, meyve kurusu, pasta, poğaça, reçel, salça gibi ürünler konuklara sunuldu. Uluslararası Türk Gastronomi Dernekleri Platformu kurucusu ve DEİK/DTİK Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Bölge Komite Meclis Üyesi Vasfi Pakman, etkinliğe katılarak öğrenciler ve Pasta-Turta eğitimi alan bayan kursiyerlerle bir araya geldi.

Başarılar diledi

Bayramiç Kaymakamı Alper Taş ve eşi Gülnaz Taş'ın da iştirak ettiği etkinlikte, katılımcılar Bayramiç'in coğrafi işaretli elmasından yapılan elma kurusu ve diğer yöresel ürünleri deneyimleme fırsatı buldular. Bayramiç’in meyve kurutma tesisiyle ilçede üretilen meyvelerin katma değerinin arttırılması hedefleniyor. Bu sayede ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlara ulaştırılmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Etkinliği değerlendiren Kaymakam Taş, “Projemiz kapsamında oluşturduğumuz meyve kurutma tesisi ile ilçemizde üretilen meyvelerin katma değerlerinin arttırılmasını; bu şekilde yurtiçinde ve yurtdışındaki pazarlara ulaştırılmalarının kolaylaştırılmasını hedefliyoruz. Proje çerçevesinde tanıtımı sağlamak amacıyla bugün gerçekleştirilen etkinliği hazırlayan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

(Esra Güller)

Paylaş