Bayramiç’te Eğitimde Üç Adım Modeli Projesi Toplantısı Yapıldı

Bayramiç Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Eğitimde Üç Adım Modeli” projesi, eğitimde akademik başarıyı arttırmayı ve öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda desteklenmesini hedefliyor. Proje kapsamında, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, proje koordinatörleri ve özel yetenek grubu kursları öğretmenleri ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, projenin işleyişi, katılımı ve sonuçları hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

691

Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, eğitimde akademik başarıyı arttırmayı ve öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda desteklenmesini hedefleyen “Eğitimde Üç Adım Modeli” projesi kapsamında, proje koordinatörleri ve özel yetenek grubu kursları öğretmenleri ile bir araya geldi. Toplantıda, projenin işleyişi, katılımı ve sonuçları değerlendirildi.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Eğitimde Üç Adım Modeli, ‘‘Çocuklarımız İçin Hep Birlikte’’ ,‘’ Günde Bir Saatle Sen de Yapabilirsin’’ ve ‘’ Yetenek Aranıyor’’ isimli üç alt projeden oluşuyor. Projenin amacı, öğrencilerin eğitim hayatında başarılı, mutlu ve yetenekli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

Projenin ilk adımı olan ‘‘Çocuklarımız İçin Hep Birlikte’’ projesi ile, eğitim sürecindeki tüm paydaşların (öğrenci, öğretmen, veli, idareci, rehberlik servisi, okul aile birliği, kaymakamlık, belediye, sivil toplum kuruluşları vb.) aktif olmaları ve aralarındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Projenin ikinci adımı olan ‘‘Günde Bir Saatle Sen de Yapabilirsin’’ projesi ile, öğrencilerin kaliteli bir eğitim alarak ve ardından günde bir saat günlük tekrar yapma alışkanlığını kazanmaları ve bir meslek idealine sahip olmaları amaçlanıyor.

Projenin üçüncü adımı olan ‘‘Yetenek Aranıyor’’ projesi ile, öğrencilerin kalan zamanlarında sosyal faaliyetlere yönelmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda, çeşitli alanlarda ilçedeki en yetenekli öğrenciler belirlenerek özel yetenek grupları oluşturuluyor. Bu gruplar, “Spor, Resim, Müzik, Edebiyat, Tiyatro, Bilim ve Teknoloji” alanlarında kurslar alıyor ve halka açık gösteriler yapıyor.

Projenin Sonuçları ve Beklentileri

Toplantıda, projenin sonuçları ve beklentileri hakkında bilgi veren Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, projenin öğrencilerin akademik başarısını, motivasyonunu, özgüvenini ve sosyal becerilerini arttırdığını belirtti. Taş, projenin ilçedeki eğitim kalitesini yükselttiğini ve öğrencilerin ülkemizi gururlandıracak değerler olarak yetişmelerine katkı sağladığını ifade etti. Taş, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti ve projenin devam etmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

(Saim Tunçman)

Paylaş