Bayramiç -Etili Çevre Yolları açılışı gerçekleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayramiç -Etili Çevre Yolları açılışını gerçekleştirdi.

952

Çanakkale’de bugün iki önemli kavşağın açılışı gerçekleştirdi. Sarıcaeli Kavşağının açılmasının ardından, Bayramiç Etili Çevre Yolu açıldı. Bakan Uraloğlu, Ezine-Bayramiç-Çan Yolu’nun 60 kilometre uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında projelendirildiğini duyurdu.

Seyahat süresi kısaltıldı

Proje kapsamında 3,5 kilometre uzunluğundaki Bayramiç Çevre Yolu ile 2,5 kilometre uzunluğundaki Etili Çevre Yolu’nun da bulunduğunu dile getiren Uraloğlu, “Bugün, Ezine-Bayramiç- Çan Yolu’nun Bayramiç Çevre Yolunu da kapsayan ilk 28 km’lik kesimini ve Etili Çevre Yolunu da kapsayan 6 kilometrelik kesimle toplam 34 kilometrelik bölümünü tamamlayarak hizmete açıyoruz. Açılışı yapılan kesimde toplam uzunluğu 91 metre olan 2 adet köprü de yer alıyor. Bu yolumuzla Çanakkale’nin ilçeleri arasındaki ulaşım standardını yükselttik. Çevre yollarımız ile tarım, hayvancılık faaliyetlerinin ve seramik fabrikalarının yoğun olduğu bölgedeki ağır taşıt trafiğinin şehir içine girmeksizin hızlı, güvenli ve kesintisiz geçişini sağladık. Yol üstyapısının bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirerek ulaşım konforunu arttırdık. Projemiz ile güzergahı 1,5 kilometre, seyahat süresini ise 24 dakika kısalttık” ifadelerine yer verdi.

“Doğanın korunmasına katkı sağlayacağız”

Proje ile zamandan 44,4 milyon lira, akaryakıttan 7,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 52,1 milyon lira tasarruf edileceğin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 964 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş