Ayvacık’ta elektrik kesintisinden dolayı süt üreticileri mağdur!

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı köylerde elektrik kesintisi yaşanıyor. Bugün sabah saatlerinde başlayan ve halen devam kesinti nedeniyle birçok aksaklık yaşanırken, ilçedeki süt üreticileri mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

1688

Ayvacık’ın civar köylerinde yaşayan süt üreticileri, bugün sabah saatlerinde elektriğin olmadığını fark ettiler. Ürettikleri sütü, soğuk hava depolarında sakladıkları için elektriğe ihtiyaç duyan süt üreticileri, konuya ilişkin bilgi edinmek adına UEDAŞ yetkilileriyle görüştü.

15 dakika içerisinde elektriğin geleceği söylendi

Yapılan görüşmede, UEDAŞ Ayvacık Müdürü Cengiz Koparan ile iletişime geçen üreticilere, sorunun çözüleceğini ve elektriğin 15 dakika içinde geleceği söylendi. Elektriğin gelmemesi üzerine tekrar Müdür Koparan ile konuşan üreticilere, elektriğin 15 dakika içinde geleceği ifadesi yinelenerek, jeneratör alınması önerisi sunuldu. Müdür Koparan ayrıca üreticilere, diğer köylerde de aynı problemin olduğunu ve hangi köye öncelik verileceğinin sıralamasının kendileri tarafından yapıldığını aktardı.

Mağduriyet büyük!

Depolarında bulundurdukları sütlerin çöpe gideceğini kaydeden süt üreticileri, halen gelmeyen elektrik nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını anlattılar.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş