Ak Partili Akçay Kepezlilere köprü müjdesi verdi

İl Genel Meclisi Ak Parti Üyesi Şener Akçay, Kepez çayında yoğun yağışların ardından yaşanan su taşkınlarına önlem alınması amacıyla iki köprü yapılacağı müjdesini vererek; “Dereler, eski hali ile doluyordu. Tarım işçisi arkadaşlarımız ağaç budadıkları zaman doğal olarak atıyorlardı dereye, dere de her geçen gün küçülüyordu” dedi.

2573

2017 yılında Kepez’de bulunan çaya taşkın kontrol inşaatının yapılmasının ardından İl Genel Meclisi Ak Parti Üyesi Şener Akçay, önümüzdeki günlerde Hadımoğlu mevkii ve Dalyan mevkiinde iki köprü inşaatına başlanacağını açıkladı. Gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Ak Parti Üyesi Şener Akçay, son zamanlarda kentte yoğun yağışların kendini göstermesiyle beraber taşkınların meydana gelmesine değinerek; “iki tane köprü yapacağız; Hadımoğlu mevkii ve Dalyan mevkiinde. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bu köprülerle bağlantılar olduktan sonra 3 kilometre dere ıslahı bitmiş olacak, sadece köprüler kalacak” ifadelerini kullandı.

“Alt zemini bitti, sadece köprüler kaldı”

İl Genel Meclisi Ak Parti Üyesi Şener Akçay, geçtiğimiz günlerde kentte birçok bölgeye hasar veren yoğun yağışların, Kepez çayında da taşkına sebebiyet verdiğini, konuya ilişkin DSİ 252’inci Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay ile görüşmeler sağlayarak, Dalyan ve Hadımoğlu mevkiinde 2 adet köprü yapılacağı görüşüldü. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akçay; “2017’de başlayan çalışmalarımız kapsamında Kepez çayımızda yaklaşık 2 bin 700- 3 bin kilometre gibi bir taşkın kontrol inşaatı yapıldı. O bağlantılarda iki tane köprü yapacağız; Hadımoğlu mevkii ve Dalyan mevkiinde. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bu köprülerle bağlantılar olduktan sonra 3 kilometre dere ıslahı bitmiş olacak, sadece köprüler kalacak. Kepez, Dalyan mevkiine kadar beton taş duvarlaması, alt zemini bitti, sadece köprüler kaldı. Bir iki ay içerisinde başlayıp mart gibi bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dereler, eski hali ile doluyordu”

Derenin eski hali ile dolduğunu vurgulayan Akçay; “2017’de başlamıştı bu çalışmalar ama 3 kilometre gibi geniş olması, yüksekliği 11 metre olması sebebiyle yukarıdaki derelerdeki bütün suyu almasında rahat olacak, orada balıkçı tekneleri vardı ve rüzgar vardı, köprü olduğu zaman orada bir tıkanma yaşanmayacak inşallah. Dereler, eski hali ile doluyordu. Tarım işçisi arkadaşlarımız ağaç budadıkları zaman doğal olarak atıyorlardı dereye, dere de her geçen gün küçülüyordu. Yağışların da başlaması ile özellikle bu yıl daha çok sorun olmaya başladı, yangından dolayı, yangının ardından bitki örtüsü kalmadığı için yağan yağmur direkt o derenin taşkınlığına sebebiyet veriyor ama şu an sıkıntı yaşadığımız Kepez ve Dalyan mevkiinde limana yanındaki ağızda oluyor; rüzgar, küçük olduğu için yukarıdan gelen pislik ve kütük sebebiyle taşma villalara kadar gidiyor ama köprüler bittikten sonra bir daha böyle şeyler yaşanmayacak umarım” dedi.

(Dilan Kaynak)

Paylaş