1915 Çanakkale Köprüsü, Sisli Güzelliğiyle Göz Kamaştırdı: Drone Görüntüleri Olay Yarattı!

Çanakkale Boğazı'nda sisin dansıyla öne çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun orta açıklığına sahip olma özelliğini drone görüntüleriyle sergiledi.

1360

Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen etkili sis, deniz trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi üzerine, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çift yönlü transit gemi geçişleri geçici olarak kapatıldı. Ancak sisin etkisi saat 11.00 itibariyle azaldı ve boğaz, normale dönerek çift yönlü transit gemi geçişlerine açıldı.

Sis Nedeniyle Boğaz Trafiği Kapandı

Çanakkale'de etkili olan sis, deniz ulaşımını sekteye uğrattı. Boğaz trafiği, düşen görüş mesafesi nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemilere telsizle uyarı göndererek çift yönlü transit gemi geçişlerinin geçici süreyle durdurulduğunu duyurdu.

Sis Etkisini Kaybettikten Sonra Gemi Geçişleri Açıldı

Sisin etkisini kaybetmesiyle birlikte saat 11.00 itibariyle Çanakkale Boğazı'nda çift yönlü transit gemi geçişleri tekrar başladı. Bu durum, deniz trafiğindeki normalleşmeyi işaret etti. Gemiler, güzergahlarına devam ederek boğazı geçebildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Sis Altındaki Görüntüsü

1915 Çanakkale Köprüsü, sis bulutu altında muazzam bir manzara oluşturdu. Drone ile çekilen görüntüler, köprünün 2023 metrelik orta açıklığıyla dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olma özelliğini vurguladı. Sis bulutu geçişi sırasında köprünün görüntüsü adeta büyüleyici bir tablo ortaya koydu.

(İHA)
Paylaş