VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar? İşte Sorgulama Ekranı ve Burs Miktarları

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından verilen ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları için başvuru sonuçları merakla bekleniyordu. VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? VGM bursu ne kadar? İşte detaylar…

1699

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından verilen ortaöğrenim ve yükseköğrenim bursları için başvuru sonuçları belli oldu. Binlerce öğrencinin merakla beklediği VGM burs sonuçları, VGM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Peki, VGM burs sonuçları nasıl sorgulanacak? VGM bursu ne kadar? VGM bursu kimlere verilecek? İşte detaylar…

VGM burs sonuçları açıklandı mı?

VGM burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. VGM, 2023-2024 Eğitim Yılı Ortaöğrenim Eğitim Yardımı burs başvuru sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Ortaöğrenim bursu kazanan öğrenciler, VGM’nin sorgulama ekranından TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile sonuçlarını öğrenebilecekler.

VGM burs sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

VGM burs sonuçları, VGM’nin resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr adresinden ilan ediliyor. Burs başvurusu yapan öğrenciler, sonuçları sorgulamak için aşağıdaki bilgileri eksiksiz doldurmalıdırlar:

TC Kimlik Numarası

Doğum Tarihi

Eğitim Yardımı Türü (Ortaöğrenim, Yükseköğrenim veya Yabancı Uyruklu Öğrenci)

VGM bursu ne kadar?

VGM bursu, 2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren öğrencilere ödenmeye başlanacak. Burs miktarları ise şöyle belirlendi:

Ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL

Yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL

VGM bursu kimlere verilecek?

VGM bursu, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilecek. Burs alabilmek için öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

Anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrenciler

Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okumayan öğrenciler

Ailesinde VGM eğitim yardımı alan kardeşi olmayan öğrenciler

Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs almayan öğrenciler

VGM bursu nasıl takip edilecek?

VGM bursu, başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacak. Burs alan öğrenciler, burs ödemelerini ve devamlılık şartlarını da aynı internet sitesinden takip edebilecekler. Burs ödemeleri, öğrencilerin belirttikleri banka hesaplarına yatırılacak. Burs devamlılığı için ise öğrencilerin her dönem başında öğrenci belgesi, not dökümü ve banka hesap bilgilerini VGM’ye ulaştırmaları gerekecek.

(Erhan Taylan)

Paylaş