Ümit Sayın Kimdir? Hayatı, Kariyeri, Albümleri ve Şarkıları

Ümit Sayın, Sezen Aksu’nun keşfiyle müzik dünyasına giren ve birçok sanatçıya hit şarkılar yazan bir isimdir. Kendi albümlerinde de başarı yakalayan Ümit Sayın, pop müziğin sevilen seslerinden biridir.

1148

Ümit Sayın, 26 Nisan 1970’de İzmir’de doğan bir şarkıcı-şarkı yazarıdır. Sezen Aksu’nun vokalistliği sonrası müzik kariyerine adım atan sanatçı, birçok ünlü isme şarkılar yazmış ve kendi albümlerini de çıkarmıştır. Ümit Sayın, pop müziğin yanı sıra klasik gitar da çalmakta ve bestelerini kendisi yapmaktadır.

Sezen Aksu ile Tanışması

Ümit Sayın’ın müzik hayatı, 1990 yılında Sezen Aksu’nun İzmir’de verdiği bir konserde sahneye çıkarak ona eşlik etmesiyle değişti. Sesinden etkilenen Sezen Aksu, onu vokalisti yaptı ve İstanbul’a getirdi1. Ümit Sayın, Sezen Aksu’nun yanı sıra Harun Kolçak, Ajda Pekkan ve Tarkan gibi sanatçılara da vokalistlik yaptı.

Şarkı Yazarlığı

Ümit Sayın, 1991 yılından itibaren beste ve söz yazmaya başladı. Ozan Çolakoğlu ile müzikal birlikteliği sayesinde kariyerine başarılı şekilde devam etti. Aşkın Nur Yengi, Deniz Arcak, Emel Müftüoğlu, Erdal Çelik, Seden Gürel, Leman Sam, Hakan Peker, Burak Kut, İzel, Yeşim Salkım, Pınar Aylin, Suavi, Bendeniz, Tarkan, Asya, Zeynep Dizdar gibi şarkıcılara şarkılarını verdi1. Deniz Arcak’ın ismini duyurduğu “Zehir Ettin” ve “Vurur” adlı parçaların söz ve müzikleri Ümit Sayın’a aittir1. Tarkan’ın “Aacayipsin” albümünde yer alan “Dön Bebeğim” ve “Gitme” adlı parçalar da yine Ümit Sayın’ın eserleridir.

Albümleri

Ümit Sayın, 1996 yılında ilk albümü "Hicran"ı piyasaya sürdü. Albümde yakın arkadaşı olan Ozan Çolakoğlu ile çalıştı. 1999 yılında ikinci albümü "Ben Tabii ki"yi çıkardı. 2004 yılında müziğe ara verdikten sonra dönüş yaparak “Mai” albümünü yayınladı. 2011 yılında “Söz-Müzik Ümit Sayın” adlı bir derleme albüm çıkaran sanatçı, aynı yıl Tarkan ile düet yaptığı “Gitme” adlı single’ı da piyasaya sundu2. 2013 yılında son albümü "Kendiliğinden"i çıkaran Ümit Sayın, bu albümde de Ozan Çolakoğlu ile çalıştı.

Ümit Sayın, Türk pop müziğinin yetenekli ve başarılı isimlerinden biridir. Sezen Aksu’nun keşfiyle müzik dünyasına giren sanatçı, hem vokalistlik hem de şarkı yazarlığı yaparak birçok sanatçıya hit şarkılar kazandırmıştır. Kendi albümlerinde de başarı yakalayan Ümit Sayın, pop müziğin sevilen seslerinden biridir. Ümit Sayın’ın hayatı, kariyeri, albümleri ve şarkıları hakkında bilgileri bu makalede bulabilirsiniz.

(Erhan Taylan)

Paylaş