Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun 100 milyon TL’lik dolandırıcılık iddiası!

Sosyal medya fenomeni çiftin yakın arkadaşlarını da kandırarak Portekiz’e kaçtıkları öne sürüldü. Mağdurlar ise çiftten şikayetçi olmak için harekete geçti.

1891

Sosyal medyada Var Böyle Tipler isimli sayfasıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, son günlerde gündemden düşmüyor. Çiftin, reklam projelerine ortak etme vaadiyle yakın çevrelerinden topladıkları 100 milyon TL ile yurt dışına kaçtıkları iddia edildi. Bu iddiaların ardından çiftin sosyal medya hesapları da kapatıldı. Mağdur olduğunu söyleyen pek çok kişi ise çiftten hesap sormak için hukuki yollara başvurdu.

Kıvanç Talu kimdir?

Kıvanç Talu, 1988 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gördü. 2007 yılında reklam yazarı olarak çalışmaya başladı. Birçok farklı reklam ajansında kreatif direktörlük yaptı. 2016 yılında bu işi bırakarak oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya alanlarında bireysel olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında açtığı Var Böyle Tipler isimli Instagram sayfasında komik videolar paylaştı. Bu sayfa kısa sürede milyonlarca takipçiye ulaştı .

Beril Talu kimdir?

Beril Talu, Kıvanç Talu’nun eşi ve iş ortağıdır. Çiftin birlikte yönettikleri Var Böyle Tipler isimli sosyal medya hesabında Kıvanç Talu’ya eşlik etmektedir. Beril Talu’nun ne iş yaptığı, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu gibi bilgiler ise kamuoyunda bilinmemektedir.

Dolandırıcılık iddiasının ayrıntıları neler?

Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun dolandırıcılık iddiasının ortaya çıkması, çiftin sosyal medya hesaplarını kapatmasıyla başladı. Çiftin yakın arkadaşlarından biri olan Cemal Can Canseven, Instagram’da yaptığı bir canlı yayında çiftin kendisini de dolandırdığını söyledi. Canseven, çiftin kendisine reklam projelerine ortak olma teklifinde bulunduklarını, bunun için de kendisinden 500 bin TL istediklerini anlattı. Canseven, parayı verdiğini ancak hiçbir proje gerçekleşmediğini ve çiftin kendisine ulaşamadığını belirtti.

Canseven’in açıklamasının ardından benzer şekilde mağdur olduğunu iddia eden pek çok kişi de ortaya çıktı. Bu kişiler arasında çiftin yakın arkadaşları, akrabaları, komşuları, iş ortakları ve hatta çocuklarının öğretmenleri de vardı. Çiftin mağdur ettikleri kişilerden toplamda 100 milyon TL aldıkları ve bu parayla Portekiz’e kaçtıkları öne sürüldü. Bazı kaynaklara göre ise çiftin Portekiz’de ev aldıkları ve burada yaşamaya başladıkları iddia edildi.

Çiftten henüz bir açıklama gelmedi

Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun dolandırıcılık iddiaları karşısında sessiz kalmaları, mağdurların tepkisini artırdı. Çiftin sosyal medya hesaplarının kapatılması da şüpheleri güçlendirdi. Çiftten henüz resmi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada çiftin adına açılan bazı hesaplarda Kasım ayında açıklama yapacakları belirtildi. Ancak bu hesapların gerçekten çiftin kendilerine ait olup olmadığı bilinmiyor.

Mağdurlar hukuki yollara başvuruyor

Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak mağdur olduğunu söyleyen pek çok kişi hukuki yollara başvuruyor. Mağdurların avukatları, çift hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve gerekli işlemleri başlattıklarını açıkladılar. Avukatlar, çiftin yurt dışına kaçtıklarını tespit ettiklerini ve iade sürecini başlatacaklarını da belirttiler. (Haber Merkezi)

Paylaş