Burnunuz büyüklüğünü annenin hamilelikte yedikleri belirliyor

Yapılan son araştırmalara göre, hamilelik döneminde anneni tükettiği besinler çocuklarının genetiğini etkiliyor.

504

Yapılan son araştırmalar, annenin hamilelik dönemindeki beslenmesinin, çocuğun yüz özelliklerini etkileyebileceğini ortaya koydu. Özellikle protein açısından zengin bir diyetin, çenenin ve burunun daha geniş olmasına neden olabileceği belirlendi.

Beslenmenin Yüz Hatları Üzerindeki Etkisi

Hamilelik sürecindeki beslenme alışkanlıklarının, çocuğun yüz hatlarını belirleyen genlerin aktivitesini etkilediği keşfedildi. Bu süreçte daha fazla protein tüketildiğinde, 'mTORC1' adı verilen genlerin daha aktif hale geldiği ve çocuğun yüzünde belirgin değişikliklere neden olduğu gözlemlendi.

mTORC1 Genleri ve Yüz Görünümündeki Değişimler

Araştırmacılar, mTORC1 genlerinin burun uzunluğunu, burun deliklerinin genişliğini, yanakların şeklini ve çenenin belirginliğini değiştirerek bebeğin yüz görünümünde "ince ayar" yapabileceğini belirtti. Bu, annenin hamilelik sürecindeki beslenmesinin çocuğun fiziksel özelliklerini şekillendirebileceği yeni bir perspektif sunuyor.

Daily Mail'de Yayınlanan Bulgular

Daily Mail'de yer alan habere göre, bilim insanları, kafatası şeklinden burundaki kıkırdak miktarına kadar olan detayların, anne karnındaki beslenme alışkanlıkları tarafından tetiklenen genler tarafından belirlendiğini açıkladı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş