Bülent Emrah Parlak Kimdir? Bülent Emrah Parlak’ın Son Projeleri Neler?

Bülent Emrah Parlak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ünlü oyuncunun hayatına ve son projelerine yakından bakalım.

933

Bülent Emrah Parlak, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. 1979 yılında Tunceli’de doğan Parlak, 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndeki eğitimini yarım bırakıp Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. 2004 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları’na katıldı. Çok Güzel Hareketler Bunlar, Neşeli Hayat, Mutlu Aile Defteri, Familya gibi popüler projelerde rol alan Parlak, son olarak Gizli Saklı dizisinde Talat karakterini canlandırdı. Peki Bülent Emrah Parlak kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Bülent Emrah Parlak Kimdir?

Bülent Emrah Parlak, 8 Mayıs 1979 tarihinde Tunceli’de doğdu. Baba tarafından Kürt, anne tarafından Türk kökenlidir. İlkokulu Ankara’da, ortaokulu İstanbul’da okudu. Liseyi ise İstanbul Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi ancak tiyatro eğitimi almak istediği için ikinci sınıfta bıraktı. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne geçti ve 2002 yılında mezun oldu.

Bülent Emrah Parlak’ın Oyunculuk Kariyeri

Bülent Emrah Parlak, oyunculuk kariyerine 2004 yılında Kurtlar Vadisi dizisinde rol alarak başladı. Aynı yıl Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye Oyuncuları’na katıldı ve çeşitli tiyatro oyunlarında yer aldı2. 2005-2006 yıllarında BKM Mutfak’ta sahnelenen “Sizinkiler” adlı çocuk oyununda rol aldı. Yine BKM Mutfak tarafından Kanal D’de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar’da 3 yıl boyunca çeşitli skeçlerde oynadı ve böylece Türkiye’de tanınırlığını arttırdı.

Parlak, sinema filmlerinde de rol aldı. Organize İşler, Mavi Gözlü Dev, Neşeli Hayat, Çok Filim Hareketler Bunlar, Mutlu Aile Defteri, F Tipi Film, Tatlım Tatlım gibi filmlerde oynadı. Televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergiledi. Bir Demet Tiyatro, Hırsız Polis, Bir Yastıkta, Ankara’nın Dikmen’i, Familya, Aşk Laftan Anlamaz gibi dizilerde rol aldı. Son olarak Gizli Saklı dizisinde Talat karakterini canlandırdı.

Bülent Emrah Parlak’ın Özel Hayatı

Bülent Emrah Parlak, BKM Mutfak’ta tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan Burcu Gönder ile 14 yıl boyunca ilişki yaşadı. Çift, 2015 yılında evlendi ancak 2020 yılında boşandı. Evliliklerinden Lisa isminde bir kızları oldu. Parlak, kendisini sol-sosyalist görüşlü olarak tanımlamaktadır.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş