Biga heyeti Ankara'da temaslarda bulundu

Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga’ya yapılacak yatırımların takibi için Ankara'da birtakım görüşmeler gerçekleştirdi.

529

Görüşmeler kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile bir araya gelen Biga heyeti; büyük yatırımların yanı sıra Biga Devlet Hastanesi'ndeki eksik doktor atamaları, makina ihtiyaçları, eski karakol binasının tamamlanması gibi konularda da önemli girişimlerde bulunuldu.

Görüşmelerde; yatırım planlarında yer alan ve yatırımcı görüşmeleri devam eden Bozlar Yat Üretimi İhtisas Serbest Bölgesi, Biga'ya kurulması planlanan Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, Biga OSB genişleme alanına yapılacak OSB Meslek Yüksek Okulu, yat ve konteyner limanları da gündeme gelen konular arasında yer aldı.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Şadan Doğan ayrıca 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Biga Fuarı'na daha önce davetiyesini ulaştıramadığı Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ile Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı da davet etti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş