Ziraat Bankası’ndan KOBİ’lere Kredi Müjdesi! İşte Şartlar ve Başvuru Yolları

Ziraat Bankası, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği sağlayacak. Ancak kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranıyor. Peki, hangi illerde ve hangi sektörlerde bu krediden yararlanmak mümkün? İşte Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere kredi desteği hakkında merak edilenler…

12498

Ziraat Bankası, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği sağlayacak. Ancak kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranıyor. Bu krediden yararlanmak isteyen işletmelerin hangi illerde ve hangi sektörlerde faaliyet göstermesi gerekiyor? İşte Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere kredi desteği hakkında tüm detaylar…

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere Kredi Desteği Nedir?

Ziraat Bankası, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 20 ildeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) 1,5 milyon lira kredi desteği vereceğini açıkladı. Bu kredi desteği, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile iş birliği içinde verilecek. KOSGEB, kredi faizinin tamamının veya bir bölümünün karşılanmasını sağlayacak4. Bu sayede KOBİ’ler daha uygun faiz oranları ve ödeme koşulları ile finansman imkanına sahip olacak.

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere Kredi Desteği için Şartlar Neler?

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere kredi desteği için bazı şartlar bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı. Bu şart, geçici koruma altındaki Suriyeliler, uluslararası koruma sağlanan kişiler ve T.C. vatandaşları için yeni istihdam sağlanmasının amaçlandığını gösteriyor. Ayrıca bu krediden yararlanmak isteyen işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, 250 kişiden az çalışanı olması ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosunun 250 milyon lirayı aşmaması gerekiyor.

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere Kredi Desteği Hangi İllerde ve Hangi Sektörlerde Verilecek?

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere kredi desteği verilecek iller şunlar: Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa. Bu illerde bulunan KOBİ’ler, imalat, bilgisayar programlama, bilimsel araştırma ve geliştirme ile danışmanlık alanlarında faaliyet gösteriyorlarsa bu krediden yararlanabilecek.

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere Kredi Desteği için Başvuru Yolları Neler?

Ziraat Bankası’nın KOBİ’lere kredi desteği için başvuru yolları şöyle: İşletmeler, öncelikle KOSGEB’in web sitesindeki ilgili başvuru formunu doldurarak kredi talebinde bulunacak. Ardından Ziraat Bankası’nın şubelerine giderek kredi başvurusunu tamamlayacak. Kredi başvurusu onaylanan işletmeler, kredi sözleşmesini imzalayarak kredilerini kullanabilecek.

Paylaş