Yerel Seçim Gündeminde Yapay Zeka Esintileri!

Çanakkale’de yerel seçimler için hazırlıklar devam ederken, sosyal medyada dikkat çeken isimlerden bir tanesi de yapay zeka ile oluşturulmuş videosu ile Hacı Ramazan Muhtaroğlu oldu.

1465

Çanakkale’de hazırlıkları devam eden yerel seçim heyecanı devam ediyor. Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Muhtaroğlu, hazırladığı yapay zeka videosu ile gündem oldu. Ramazan Muhtaroğlu, kentlilerin ilgisini çeken video hakkında Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamalarda bulundu.

Yapay zeka meslek gruplarında da etkili

Çanakkaleli vatandaşların ilgisini toplayan video hakkında konuşan Muhtaroğlu “Bunu biz daha önceden planlamıştık. Türkiye genelinde ROMEN diye bir projemiz vardı, bununla ilgili çalışma başlatmıştık. Zaten bu da ROMEN projesinin içinde olan bir program. Biz de bu programı seçim önerisi olarak yapalım dedik. Dünyada bununla ilgili ilk sıralardayız. Böyle bir çocuklarla ilgili etkinlik yapalım dedik. 2024 yılında yapay zeka zaten meslek gruplarında etkisini göstermeye başladı. Deneme sürecinde uygulamalara başlattık, baktık bundan geri dönüş alacağız. Türkiye geneli ve Fevzipaşa Mahallesi’nde olmak üzere başlatma kararı aldık ve başlattık” diye konuştu.

Projelerin devamı da gelecek

Türkiye ve Dünya genelinde yapay zeka ile oluşturulan içerikler insanların ilgisini çekiyor. Videonun uzayda geçmesi ise dikkat çekici unsurlardan bir tanesi. Projelerin devam edeceğini dile getiren Muhtar Muhtaroğlu “Bizim bu yaptığımız proje birinci projeydi, ikinci olarak komik bir küçük bir film, üçüncü olarak da tarihsel kısa film başlattık, bunu da önümüzdeki haftalarda hayata geçireceğiz zaten. Bunun asıl içeriği, ROMEN Projesi. Bu da Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkmadan hemen öncesi oldu, tesadüf üzeri denk geldi. Bunun Alper Gezeravcı’yla ilgisi yok ama ikinci çektiğimiz videoda Alper’in adı geçecek” sözlerine yer verdi.

Vatandaşların tepkileri olumlu yönde

Vatandaşların tepkilerinin iyi bir şekilde sonuç verdiğini söyleyen Ramazan Muhtaroğlu “Çok güzel, çok iyi tepkiler aldık. Çocukların çok ilgisini çekti. Çocuklar görünce ‘Uzaya çıkalım, gidelim’ diye bağırıyorlar. Çocukların çok ilgisini çekti. Kimi görsek, ‘Yapay zeka on numara’ diye tepkiler aldık. İllerden arıyorlar, Dernek Koordinasyon başkanımız var. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş