Gizem Şahin Cinayeti Davasında Sanıkların Tutukluluk Süresi Uzatıldı

Saliha Gizem Şahin, boşanma aşamasındaki eşi tarafından iple boğularak katledildi. Fırat Yıldızhan ve Yıldızhan’a yardım eden Yağız Yıldızhan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

1217

Geçtiğimiz Şubat ayında Saliha Gizem Şahin, boşanma aşamasındaki eşi tarafından katledilmişti. Gizem Şahin’in Lapseki’de bulunan evine Fırat Yıldızhan kardeşi Yağız Yıldızhan ile birlikte gitmişti. Gizem Şahin’i otomobille alan Fırat Yıldızhan, evinin bulunduğu Biga istikametine doğru yola çıktı. Arabada tartışma başlaması üzerine Fırat Yıldızhan, Saliha Gizem Şahin’i iple boğarak katletti, hafriyat alanına gömdü. Bugün, Çanakkale 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 2 duruşma görüldü. Sanık Fırat Yıldızhan ile Yağız Yıldızhan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Duruşmada Gizem Şahin’in annesi ve ablası tanık olarak dinlendi. Beyanlarında, sanık Fırat Yıldızhan’ın; Gizem Şahin’in ilk eşinden olan çocuğunu darp ettiğini, karanlık odaya koyduğunu belirttiler. Gizem Şahin’in boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini belirten tanıklar, Fırat Yıldızhan’ın boşanmaya yanaşmadığını ifade ettiler.

Müşteki Avukatı Av. Neslihan Acer, “Sanık Fırat Yıldızhan’ın akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle yargılama sürecini oyalama kastı olduğu açıktır. Cezai ehliyeti olmadığı savunulmaktadır. Sanığın önceki duruşmada da çelişkileri bulunmaktadır. İnandırıcı olmayan beyanlarla karşımıza çıkmaktadırlar. Sanık Fırat Yıldızhan’ın tek amacı maktulün kendisini aldattığı iddiasıyla haksız tahrik indiriminden yararlanmak istemesidir. Kadın cinayetleri dosyalarında bunları çok kez görüyoruz” diye belirtti.

2023 Ağustos ayında Gizem Şahin’in evi kendisi annesinin evindeyken yanmış; bu süreçte boşanma aşamasındaki eşi için uzaklaştırma kararı çıkartmıştı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) mahkemeye katılan Fırat Yıldızhan'ın kardeşi Yağız Yıldızhan “20 yaşındayım. Askerliğimi dahi yapmadım. Abim habersiz şekilde çıkartıp götürdü. Böyle bir olayın olacağını bilsem gitmezdim. Araya girmeye çalıştım. Olayın failiyim. Aylarca ceza evindeyim. Suçsuzluğumu belirterek beraatımı istiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Fırat Yıldızhan ise, “Yangın olayında da babamın ameliyatı olduğu için hastanedeydim. Ameliyattan sonra kardeşlerimle beraber eve gidip içtik. Yangın olayıyla ilgili üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Duruşma 26 Aralık tarihine ertelendi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş