Yenice’de Vali Muhterem İnce Fen Lisesi Açıldı

Yenice ilçesinde yapımı tamamlanan Vali Muhterem İnce Fen Lisesi, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce’nin de katıldığı bir törenle açıldı.

911

Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda, Muhterem İnce, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ve okulun ilk öğrencilerinden Beren Su Hızlı birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, okulun ilçeye ve ülkeye hayırlı olmasını dilediler. Ayrıca, Muhterem İnce’nin adını taşıyan okulun, onun başarılarına layık öğrenciler yetiştireceğine inandıklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından, okulun açılışı dualarla ve “Hayırlı Olsun” temennileriyle yapıldı. Açılışa katılanlar, okulu ve pansiyonunu gezerek incelemelerde bulundular. Vali Aktaş, derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve onlara kitap okumalarını ve derslerine çalışmalarını tavsiye etti. Öğretmenlere de başarılar dileyen Aktaş, okulun eğitim kalitesini artıracağını söyledi.

Açılış programı, okulun gezilmesinin ardından sona erdi.

Açılış programına; Muhterem İnce’nin eşi Beyhan İnce, Vali Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, Kaymakam Göktaş’ın eşi Nazan Göktaş, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis üyeleri Oktay Arslan ile Hilmi Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Günay, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, Muhterem İnce’nin çocukları Kerem İnce, Burak İnce ve yakınları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş