Ünlü Alman Motorcu Thomas Kapitain ve ekibi Türkiye turunda

Çanakkale'nin Yenice ilçesinden geçen motorcu ekibi, Türkiye'nin tarihi ve turistik noktalarını keşfediyor.

160

Yaklaşık on gün önce Almanya'dan Türkiye turuna çıkan, ikisi İsviçreli beşi Almanyalı olmak üzere yedi motorcu, Çanakkale'nin Yenice ilçesinden geçerek Türkiye'nin çeşitli şehirlerini keşfetmeye başladı. Ünlü Alman motosikletçi Thomas Kapitain’in rehberliğinde yola çıkan ekip, Türkiye turuna 12 Eylül'de Almanya'nın Rosenheim şehrinden başlayıp İtalya ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye ulaştı.

Tarihi ve turistik rotalar keşfediliyor

Motorcuların planı, bir ay süresince Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek, Almanya’ya dönmek. Thomas Kapitain, Ayvalık’tan başlayacak olan gezide Bergama, İzmir, Kuşadası, Selçuk, Pamukkale, Fethiye, Kaş, Antalya, Manavgat, Anamur, Mersin, Göreme (Kapadokya), Samsun, Amasra, Ağva, İstanbul, İğneada gibi yerlerin yanı sıra Bulgaristan ve Budapeşte'yi de rotalarına ekledi. Gezileri Almanya'nın Aldersbach kasabasında sona erecek.

Motor sporlarına olan ilgi artıyor

Kendine ait motor sistemleri şirketi bulunan Thomas Kapitain, bu tarz etkinliklerin motor sporlarına olan ilgiyi artırdığını vurgularken, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerinden etkilendiklerini belirtti. Ekibin gezi boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli lokasyonları ziyaret ederek motorculuk tutkularını pekiştirdikleri ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş