Yeni Grup Başkan Vekili Bilge Şimşek

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısı'nda, Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrıldığını duyuran Av. Erdal Gezen'in ayrılmasının ardından yapılan seçim ile Grup Başkan Vekilliği görevine Diş Hekimi Bilge Şimşek seçildi.

1373

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı Can Ergun ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısı'nda Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrılma kararı aldığını duyuran Av. Erdal Gezen; "Belediye başkan aday adaylığı süreci başlayınca siyasi etik ve kendi değerlerim üzerine mevcut olan grup başkan vekilliği görevimden ayrılmam gerektiğini düşündüm" dedi. Gezen'in açıklamasının ardından Grup Başkan Vekilliğine adaylığını koyan Süleyman Can Polat 6 oy alırken, Bilge Şimşek 13 oy alarak Grup Başkan Vekili oldu. Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı ve meclis üye Av. Erdal Gezen ve Grup Başkan Vekilliği görevine gelen Bilge Şimşek, Gazetemiz Çanakkale OLAY'a özel açıklamalarda bulundu.

Gezen; "Siyasi etik ve kendi değerlerim üzerine ayrılmam gerektiğini düşündüm"

31 Ekim'de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası'nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısı'nda, Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını koyması nedeniyle Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrıldığını duyuran Av. Erdal Gezen; "28 Ekim Cumartesi günü merkez ilçe başkanlığımızda Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığı konusundaki irademi ortaya koydum. Çanakkale Belediye Meclisi'nde yaklaşık olarak 4 buçuk yıldır Belediye Meclis Üyesi ve örgütümün vermiş olduğu yetkiye bağlı olarak grup başkan vekili olarak görev yaptım. Bu süreci başarıyla tamamladığımı düşünüyorum fakat belediye başkan aday adaylığı süreci başlayınca siyasi etik ve kendi değerlerim üzerine mevcut olan grup başkan vekilliği görevimden ayrılmam gerektiğini düşündüm" ifadelerini kullandı.

"Ayrılma nedenim; belediye başkan aday adaylığı sürecimin başlamasıdır"

Adaylık açıklamasının ardından aday olacak olan diğer kişilere karşı haksız bir rekabet durumunun oluşmaması için böyle bir karar aldığını belirten Gezen; "Benim adaylığımı açıklamamın ardından partimiz içerisinde başka arkadaşlarımızın belediye başkan aday adaylığını açıklamaları halinde, özellikle belediye meclisinde grup başkan vekili olarak söz almam ve konuşma yapmam boyutunda farklı anlayışlar olabilir, diğer adaylara karşı haksız rekabet durumunun oluşmaması konusunda kendime göre bir değerlendirme yaptım, bunu grubumla paylaştım, son derece olumlu karşılandı ve hak verildi. Başta il, ilçe ve belediye başkanımız olmak üzere şahsıma teşekkür ettiler. Bu konuda kendi içerimizde başka bir vekil arkadaşımızın seçilmesi için değerlendirme yaptık, ayrılma nedenim budur, özel başka bir nedeni yoktur. Sadece grup başkan vekilliği görevinden ayrılma nedenim; belediye başkan aday adaylığı sürecimin başlamasıdır" dedi.

Şimşek; "Geçiş dönemi gibi düşünebiliriz"

Oy çoğunluğu ile Grup Başkan Vekili seçilen Bilge Şimşek, görev süresi boyunca elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirerek; "Hafta sonu kurultayımız var, yerel seçimler var, çok yoğun meclislerin olacağını düşünmüyorum açıkçası çünkü seçim odaklı herkes, geçiş dönemi gibi düşünebiliriz, elbette ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım bu beş aylık süreç içerisinde. Erdal beyin kararına elbette saygı duyuyorum çünkü enerjisini belediye başkanlığı seçimlerine verecek bir arkadaşımız, bu süreci çokta güzel yönetti, emekleri için ayriyeten teşekkür ediyorum kendisine, dört buçuk yıldır emeği var, grup adı sözcülük yaptı, mesleği gereği avukat olmasından ötürü çok güzel konuşuyorlar, onun kadar başarılı olabilir miyim bilemiyorum çünkü ben bir diş hekimiyim, elimden geleni yapacağım. Çanakkale için her şeyin en iyisini temenni ediyor, yerel seçimlerde de Çanakkale halkının kazanmasını diliyorum" dedi.

Paylaş