Yeni geçim kaynağı; kurnazlık!

Son dönemde Çanakkale'de, mesleğe yeni atılan diş hekimleri klinik açtıklarında kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Kliniklerinin isimlerinin başka biri tarafından patent (isim hakkı) başvurusu yapılarak alındığını gören genç diş hekimleri, ya onca masrafın ardından yeniden isim değişikliğine gitmek zorunda, ya da kendilerinden önce ismi alan kişiyle oturup anlaşmak zorunda! Anlaşmak dediysek de, tamamen duygusal!

2410

Çanakkale'de klinik açan diş hekimleri, özellikle mesleğine yeni atanan genç diş hekimleri, kliniklerine verdikleri ismin başkası tarafından alındığını görünce şok oluyor. Kendi iş yerlerinde, kendileri belirledikleri isimlerin patentlerinin, iş yerlerini açtıkları dönemde başkaları tarafından alındığını tespit eden genç hekimler mağdur olduklarını ifade ediyor.

Ya para verip anlaşacaklar ya da isimlerini değiştirecekler

Diş hekimleri, faaliyete girdikleri sırada, onca masrafın ardından karşılaştıkları bu durumu çözmek için de büyük çaba harcıyor. Ya kendi isimlerini satın alacaklar, ya da o güne kadar yaptıkları tüm masrafları tekrar yapıp yeniden isim değiştirecekler! Bugüne kadar satın alan da var, aynı döneme denk geldiğini, bunun çıkar amaçlı yapıldığını ifade ederek itiraz eden de var! Kimi "isim için istedikleri parayı veririm" diyor, kimi ise "bunlara para yedireceğime yeniden masraf eder, zaman harcar ismimi değiştiririm" diyor.

O isim Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer!

Mağdur olan genç diş hekimleri, iş yerlerinin isimlerinin patenti için onlardan önce başvuran bir kişi üzerinde buluştu. O isim, Vahap Özsüer! Bugüne kadar diş hekimlerinin klinik isimlerini onlardan önce alan, hala kendisi ve babası Edip Özsüer üzerinde bilinen 10'a yakın diş hekimliği klinik ismi bulunan kişi Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer! Diş hekimliği okumamış, bu işle uğraşmamalarına rağmen, nasıl olduysa diş hekimliği isimleri, hem de tek bir isim de değil, çok sayıda isim için patent başvurusu yapıp patent almışlar!

Patent rant kapısı olmuş!

Alınan patent, yani isim hakkı, eğer fark edilmezse, bir süre sonra, kentte değiştirilemez bir marka haline geldiğinde, dudak uçuklatacak fiyatları bulabiliyor! Küçük meblağlarla alınan isimler, büyük paralara satılabiliyor. Genç diş hekimleri, isim hakkı başvurusu ve alınmasının önünde yasal/hukuki bir engel olmadığını, Vahap Özsüer gibi herhangi birisinin gidip isim hakkı alabildiğini, ancak bunun çıkar amaçlı ve kötü niyetle kullanıldığını dile getiriyorlar. Bu durumun yasal düzenlemelerle önüne geçilmesi, menfaat elde eden, çıkar amacıyla başkaları üzerinde baskı unsuru olarak kullanan kişilerin soruşturulması gerektiğini dile getiriyorlar.

Türkçe öğretmenliği mezunu neden diş kliğini ismi alır?

ÇOMÜ Türkçe Öğretmenliği mezunu olan Vahap Özsüer, siyasi kariyerinde Gelecek Partisi Kurucusu ve Genel Merkez Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ ile birlikte yol yürüyor. ÇOMÜ'de FETÖ'den cezaevinde yatan Sedat Laçiner'e yakınlığı ile tanıdığımız, sonrasında Ak Parti'de faaliyet gösteren Özsüer, Yeşim Karadağ'ın Ak Parti'den ayrılışının ardından onunla birlikte Gelecek Partisi'ne geçti. Diş doktoruna gitmesinin ötesinde, diş hekimliği ile bir işi olmayan Özsüer'in bu faaliyetlerinin Yeşim Karadağ'ın eşi Diş hekimi ve Klinik sahibi Cuma Karadağ'ın bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı ise merak konusu.

53326_wysiwyg_77619_dis-hekimleri-odasi.webp

Paylaş