Vegan sayısı her geçen gün artıyor, Etten vazgeçenlerin oranı rekor kırdı

Et tüketimi Almanya’da düşüşe geçti. Yapılan bir araştırma, et tüketiminde düşüş olduğunu gösterdi. Ankete göre, Almanların yüzde 12’si vejetaryen veya vegan besleniyor.

15650

Et yemeyenlerin sayısı Almanya’da artıyor. Son verilere göre, Almanların yüzde 12’si etle arasına mesafe koymuş durumda. Bu oran, gençler ve kadınlar arasında daha yüksek.

Etten uzak duranların nedenleri

Et tüketimini azaltan veya bırakanların nedenleri arasında hayvan refahı, iklim değişikliği ve sağlık gibi faktörler yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 52’si, etten uzak durmalarının nedeni olarak hayvan refahını gösterdi. Yüzde 62’si iklim nedeniyle etten uzak duruyor, yüzde 51’i ise kendi sağlığı nedeniyle et yemiyor.

Et tüketiminde cinsiyet ve yaş farklılıkları

Et tüketiminde cinsiyet ve yaş farklılıkları da dikkat çekiyor. Araştırmaya göre, vejetaryen beslenen kadınların oranı yüzde 12 ile erkeklere göre iki kat daha fazla. Ayrıca katılımcılar ne kadar gençse, vejetaryen beslenmeyi de o kadar sıklıkla uyguladıklarını söylediler. 30 yaşın altındaki kişilerin yüzde 15’i kendilerini vejetaryen olarak tanımlıyor. 60 yaş ve üzeri katılımcılar arasında bu oran yalnızca yüzde altı.(Damla Yeltekin)

Paylaş