"Farkında ol taramanı yaptır, kanseri engelle"

Halk Sağlığı Haftası'nın ikinci gününde, "Farkında Ol Taramanı Yaptır, Kanseri Engelle" sloganı ile düzenlenen etkinlikte, Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri broşür dağıtarak ve bilgilendirme yaparak kanser taramalarının önemini belirtildi.

1314

Kanser, dünya genelinde ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almakta. Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden biri, Türkiye'de ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşiyor. Bu ciddi sağlık sorunuyla mücadele amacıyla, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın ana teması "Sağlığını Erteleme, Harekete Geç" olarak belirlendi.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası, toplumu sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda, Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından açılan stant, halkın kanser taramaları hakkında bilgi sahibi olmasını sağladı. Etkinlikte, "Farkında Ol Taramanı Yaptır, Kanseri Engelle" sloganıyla broşürler dağıtılarak, düzenli taramaların kanserin erken teşhisinde kritik bir rol oynadığına dikkat çekildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş