Vali Aktaş, sel felaketi sonrası Yenice'de incelemelerde bulundu

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, aşırı yağışların neden olduğu sel felaketiyle sarsılan Yenice ilçesi Kalkım Beldesi'nde incelemelerde bulundu. Vali, bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1028

Vali İlhami Aktaş, Yenice ilçesi Kalkım Beldesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgeyi ziyaret ederek, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı ile birlikte incelemelerde bulundu. Aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören Kalkım Beldesi ve Kurlar köyünde yapılan incelemeler sırasında, Vali Aktaş, sel mağduru vatandaşlarla da buluşarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son durum hakkında bilgi aldı

Vali Aktaş, selin etkilediği bölgelerde yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi alırken, mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumların üzerine düşen görevleri ivedilikle yerine getireceklerini belirtti. Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi, Kalkım Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DSİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sel baskınının yaşandığı alanlarda yaraları sarmak için hızla çalışmalarını sürdürüyor.

Temizlik çalışmaları devam ediyor

Çanakkale Merkez, Yenice ve Çan ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, sel baskınından etkilenen vatandaşların evlerinde temizlik çalışmalarını devam ettiriyor. Vali Aktaş, olumsuz hava koşullarının bir süre daha devam edeceğini belirterek, kamu kurumları ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

(AA)

Paylaş