Tuzla Köyü'nde düzenlenen "Sera Naylonu Teslim Töreni" büyük ilgi gördü

Vali Doç. Dr. Ömer Toraman'ın katılımıyla Çanakkale'de önemli bir tarım etkinliği gerçekleştirildi. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdare destekleriyle yürütülen "Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın Projesi" kapsamında Tuzla Köyü'nde düzenlenen "Sera Naylonu Teslim Töreni" büyük ilgi gördü.

1024

Vali Doç. Dr. Ömer Toraman'ın katılımları, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaremizin destekleri ile yürüttüğümüz "Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın Projesi" kapsamında "Sera Naylonu Teslim Töreni" Ayvacık İlçemiz Tuzla Köyü'nde gerçekleştirildi. Tuzla Köyünde gerçekleştirilen törene; Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve üreticiler katıldı.

Projenin Çanakkale tarımına etkileri

"Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın Projesi," tarım sektöründe önemli etkiler yaratacak. Proje kapsamında mevcut seraların yenilenmesi ve modernizasyonu sayesinde üretim kapasitesinde belirgin bir artış sağlanacak. Yıpranmış ve hasar görmüş seraların yeniden faaliyete geçirilmesi, verimli ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının önünü açacak. Ayrıca, projeye sağlanan %50 hibe desteği, üreticilerin mali yükünü hafifletecek ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini artıracak. Bu destek, üreticilere daha kaliteli ve yüksek verimli ürünler yetiştirme imkanı tanıyacak.

12 ilçeden 77 kişiyle 114 dekarlık alanda uygulandı

Proje, il genelinde 12 ilçeden 77 kişiyle 114 dekarlık alanda uygulanıyor. Amacı, çeşitli nedenlerle hasara uğramış, yıpranmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış örtü altı yapıların plastik örtü materyali ile yeniden üretime kazandırılmasıdır. Böylece, yılın her ayında üretim yapılabilen seraların sağlanması ve tüketicilerin ihtiyaç duyduğu sebze ve meyvelerin üretim arzının devamlılığının sağlanmasıdır.

Filiz Yoldaş'a ait sera ziyaret edildi

Vali Doç. Dr. Ömer Toraman; Ayvacık İlçemiz Tuzla Köyü'nde faaliyet gösteren ve "Seralar Kaplansın Üretim Şahlansın Projesi"nden yararlanan kadın üreticimiz Filiz Yoldaş'a ait serayı ziyaret ederek proje ve üretim süreci hakkında bilgi aldı. Düzenlenen programda söz konusu projemizden yararlanan 12 üreticimize sera naylonlarını teslim eden Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, üreticilerimize bereketli üretim ve bol kazanç temennisinde bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş