Çanakkale’de yerli ve milli ayçiçeği çeşitleri tanıtıldı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen Yerli ve Milli Çeşitler Demonstrasyonu Tarla Günü etkinliği Çanakkale Kumkale Köyü’nde gerçekleştirildi.

295

Çanakkale’nin Kumkale Köyü’nde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler kapsamında Yerli ve Milli Çeşitler Demonstrasyonu Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte, yerli ve milli ayçiçeği çeşitleri tanıtıldı ve hasadı yapıldı.

“6 yağlık ayçiçeği çeşidinin hasadı yapıldı”

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikte yaptığı açıklamada, TAKE Projesi kapsamında "Yerli ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi"ne yönelik önemli adımlar attıklarını belirtti. Türkarslan, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen 5 yerli ve milli çeşit ile bölgede yaygın olarak üretilen bir çeşitten oluşan toplam 6 yağlık ayçiçeği çeşidinin hasadının yapıldığını ifade etti.

“2023 yılında yaklaşık 6.000 ton ürün elde edilmesi hedeflendi”

Etkinlikte konuşan Türkarslan; “Çanakkale'nin 7 ilçesinde toplamda 567 üreticiye 1.041 paket yerli ve milli yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Projeler kapsamında 2023 yılında yaklaşık 6.000 ton ürün elde edilmesi hedeflendi. Yerli ve milli tohum kullanımının sadece Çanakkale'de değil, ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Üretimimiz bol ve bereketli olsun” diyerek uygulanan projenin önemine dikkat çekti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş