Taşımacılıkta Esnek Çözüm: Parsiyel Lojistik

187

Ulusal ve uluslararası ticari faaliyetlerin gelişmesine bağlı olarak lojistik yapısı da değişikliklere sahne oldu. Bu değişikler yeni çözümlerin ortaya çıkmasını ve var olan çözümlerin güncellenmesini sağladı. Bugün müşterilerin taleplerini karşılamak için esnek çözümler sunmayı amaçlayan lojistik sektörünün geliştirdiği akılcı çözümlerinden biri de işte bu parsiyel lojistik olmaktadır. Taşıma maliyetlerinin kontrol altında tutulmasını ve olabildiğince azaltılmasını sağlayan yöntem, sektörün önemli bir kolunu oluşturur.

Parsiyel Taşımacılık Nedir?

Bu sorunun yanıtını alabilmek için öncelikle 'parsiyel' kelimesinin anlamına bakmak gerekebilir. Parsiyel, kelime olarak bütün olmayan, parça anlamına gelir. Farklı alıcılara ulaşmak için gönderilen parçaların tek bir güzergah üzerinden temin edilmesi bu yöntemle sağlanır. Bu taşıma yönteminde teslim noktası aynı güzergahta bulunan satıcıların yükleri tek bir nakliye aracında toplanır. Lojistik sektörünün geliştirdiği modüler ve esnek metotlardan olan parsiyel yük taşımacılığı gerek ithalat gerekse ihracat yapan firmalar tarafından tercih edilir.

Parsiyel Taşımacılığın Avantajları Nelerdir?

Havayolu, denizyolu, karayolu ve demiryolu için kullanılabilen yöntem kullanılabilecek taşıma aracı açısından da oldukça zengindir. Uçak, tır, kamyon, vagon, konteynır, Kamyonet gibi araçlar taşınacak yüklere ve güzergaha göre tercih edilebilir. Avantajları göz önünde bulundurulduğunda lojistik sektörünün önemli bir halkasını oluşturur. Parsiyel taşımacılığın avantajları ise şunlardır:

  • Parsiyel lojistik sunduğu düşük maliyetle ön plana çıkar. Çünkü bu taşımacılıkta aynı güzergahta teslim noktası bulunan firmalar tarafından taşıma maliyeti bölüştürülür. Bu da oldukça ekonomik bir faaliyet sunar. Farklı firmaların yükleri tek bir araca toplanarak aynı güzergahta bulunan teslim noktalarına kolayca ulaşabilir.
  • Tek bir firmanın yükleri taşıma aracını doldurmuyorsa parsiyel lojistik tercih edilebilir. Firmanın mevcut yükü taşıma aracını doldurmuyorsa parsiyel lojistik eçeneği ile maliyetin yükü hafifletilebilir. Böylelikte taşıma aracının tüm navlun bedelini ödemenize gerek kalmaz.
  • Parsiyel lojistik yönteminin sunduğu bir diğer avantaj güvenilir olmasıdır. Yüklerin satıcılar tarafından takibinin ve kontrolünün yapılması oldukça kolaydır.
  • Müşteriler açısından bakıldığında parsiyel lojistik hem zaman hem maliyet tasarrufu sağlar. Zira satıcıların yükleri azsa bu yükleri alıcılarına ulaştırması epey maliyetli olabilir. Maliyetin yanı sıra yüklerini bir süre depoda muhafaza ederek satışların çoğalmasını da bekleyebilir. Fakat parsiyel lojistik sayesinde tüm bu zaman ve bütçe kayıplarının önüne geçmek mümkündür. Az sayıdaki yükünüzü bekletmeden, istediğiniz zaman parsiyel lojistik sayesinde alıcılarına ulaştırabilirsiniz.
  • Günümüzde yurt dışı ve yurt içi parsiyel taşımacılık yöntemleri kullanılmaktadır. Türkiye'den çıkacak veya Türkiye'ye gelecek yükleriniz için uluslararası parsiyel eşya taşımacılığı ideal bir yöntem olabilir. Ülke sınırları içinde gerçekleşecek taşımacılık faaliyetleriniz içinse parsiyel lojistik seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Parsiyel Taşımacılık Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Parsiyel Iojistik için fiyat dağılımı müşterilerin taleplerine ve beklentilerine göre çeşitlilik gösterebilir. Taşıma metodunda olduğu gibi fiyatlarda da esneklik söz konusudur. Fiyatları belirleyen ana unsurlar ise şunlardır:

  • Yükün teslim alınacağı lokasyon
  • Yükün teslim edileceği lokasyon
  • Kat edilecek mesafe
  • Yük miktarı

Yüklerin hacmi, ağırlığı, boyutu

Perakende şirketler, Küçük ve büyük ölçekli firmalar, e-ticaret siteleri ve daha birçok kurum ya da kuruluş parsiyel taşımacılığı sıklıkla tercih eder. Sağladığı maddi avantajların yanında güvenilir bir yöntem olmasıyla da sektöründe ön plana çıkan yük taşımacılığı hemen hemen tüm yol güzergahlarına entegre olabilir.

Müşterilerine profesyonel hizmet sunan Sertrans parsiyel taşımacılıkta da konforlu ve güvenilir desteği sağlar. Ulusal ve uluslararası ticaret akışının aksamaması için parça yük taşımacılığını bir çok noktaya sağlayan Sertrans ile yüklerinizi güvenle alıcılarınıza ulaştırabilirsiniz. Detaylı bilgiye ulaşmak güvenilir hizmeti keşfetmek için hemen Sertrans ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş