Tarım ve Kadın Temalı Fotoğraf Sergisi Çanakkale’de Açıldı

Çanakkale’de Kadınların Tarım Sektöründeki Başarıları Sergilendi Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Kadın Temalı fotoğraf sergisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde açıldı. Sergide, Çanakkale ilinde tarım sektöründe çalışan kadınların çalışmalarını ve başarılarını yansıtan 37 fotoğraf yer aldı.

603

Çanakkale’de Tarım ve Kadın Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Kadın Temalı fotoğraf sergisinin açılışı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirildi. Sergide, Çanakkale ilinde tarım sektöründe çalışan kadınların çalışmalarını gösteren 37 fotoğraf yer aldı.

Vali Aktaş Sergiyi Gezdi

Valilikte gerçekleştirilen açılış programına; Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel ALTAY, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve üreticiler katıldı. Vali İlhami Aktaş, sergide yer alan fotoğrafları inceledi ve İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi.

Üreticiler Projelerini Anlattı

Sergide Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında Hayvancılık ve Bitkisel üretim konularında hibe desteği alarak üretim yapan üreticiler Vahide Yetim ve Fatma Sema Güler ile hibe desteği alarak üretim yapan Nida Elif Selci projeleri hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi. Üreticiler, tarım sektöründe kadınların önemli bir rol oynadığını ve desteklerden memnun olduklarını belirtti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık

Serginin amacının, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların tarım sektöründeki çalışmalarını ve başarılarını göstermek olduğu belirtildi. Sergi, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve kadınların toplumsal hayatta daha aktif olmalarını teşvik etmek için düzenlendi. Tarım ve Kadın Temalı fotoğraf sergisi açılış programı fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

(Erhan Taylan)

Paylaş