Sağlık Bakanı Koca’dan Aşı Açıklaması: Toplu Bir Aşı Kampanyası ya da Kapanma Benzeri Tedbirler Asla Uygulanmayacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği’nin aşı kullanımına yönelik çağrısına yanıt vererek, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını belirtti. Koca, Covid-19’un artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalık olduğunu vurguladı.

1729

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği’nin aşı kullanımına yönelik çağrısına yanıt verdi. Koca, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını belirtti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği’nin aşı kullanımına yönelik çağrısına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Koca, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını, Covid-19’un artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalık olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aşılama kampanyası devam ederken, Türk Tabipler Birliği (TTB) de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. TTB, Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesi yönünde çağrı yaptı.

Bakan Koca: Boyun Eğmeyiz, Eğmeyeceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Koca, arkadaşlarının vefatının kara propaganda aracı olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kim ne derse desin, spekülasyonlardan hareketle, gerçekçi veriler olmadığı halde yapılmayacak olanı yapmayacağız. Sosyal depresyon da büyük bir sağlık sorunudur. Covid-19’la mücadelede, radikal tedbirler almaktan aşı uygulamasına, insanımızın sağlığı için ne gerekiyorsa hepsini, milletçe uyum içinde yaptık. Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun."

Aşılama Kampanyası Nasıl İlerliyor?

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre1, Türkiye’de bugüne kadar 100 milyon dozdan fazla Covid-19 aşısı yapıldı. Bunun 51 milyon dozu ilk doz, 38 milyon dozu ikinci doz ve 11 milyon dozu üçüncü doz olarak gerçekleştirildi.

Türkiye’de şu anda Çin şirketi Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac aşısı ve Alman-Amerikan ortaklığı Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği Comirnaty aşısı kullanılıyor. Ayrıca Türkiye’nin yerli aşı çalışmaları da devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, aşılama kampanyasında önceliğin sağlık çalışanlarına verildiğini, "risk sıralamasının" esas alınacağını ve buna göre hazırlanan aşı takvimiyle toplum bağışıklığının en üst seviyeye çıkarılacağını duyurdu.

Aşı olmak isteyenlerin hastanelere ya da aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekiyor. Aşı randevusu almak için e-Nabız uygulaması veya Alo 182 hattı kullanılabiliyor. (Haber Merkezi)

Paylaş