Rusya'dan ÇOMÜ'ye Dostluk ve İşbirliği Mesajları

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale, Rusya'dan gelen sanat, kültür ve turizm elçilerinin dostluk ziyaretine ev sahipliği yaptı.

936

Çeşitli Rus şehirlerinden gelen 35 kişilik bir heyet, "Singing Bus" (Şarkı Söyleyen Otobüs) olarak bilinen grup, Türkiye-Rusya İş Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (TURUSIA) yöneticileri eşliğinde ÇOMÜ ve Çanakkale'yi ziyaret etti. Heyet, Gelibolu, Kepez ve Troia Müzesi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılına ithaf edilen üç ayrı konser düzenleyerek bu özel ziyaretlerini taçlandırdı.

Dönüşlerinin ardından heyet, TURUSIA'ya teşekkür mesajı iletti. Teşekkürlerini sunarken, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a, ÇOMÜ-TURUSIA Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan'a, Çanakkale Barış Korosuna ve Koro Şefi Mete Gökçe'ye, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın İbrahimov'a ve Troia Müze Müdürü Rıdvan Gölcük'e katkıları için özel teşekkürlerini ilettiler.

Heyet üyeleri arasından Galina Efremova, gezinin unutulmaz bir deneyim olduğunu ve Gelibolu ve Çanakkale'deki sıcak karşılamaların kendileri için en güzel hediye olduğunu ifade etti. Elena Verkhovskaya ise ÇOMÜ tarafından yayımlanan "Gelibolu'daki Rus Ordusu, Çıkışın 100. Yıldönümüne 1920-1923" kitabının etkileyici olduğunu ve tarihe dair bilmedikleri pek çok şeyi öğrendiklerini vurguladı.

Rus heyet üyeleri, Gelibolu'nun tarihi zenginliklerine duydukları hayranlığı dile getirirken, Türklerle olan dostluklarını vurguladılar.

(Saim Tunçman)

Paylaş