Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 8 Ocak 2024 Tarihli Kararlar, Yönetmelikler ve Tebliğler!

Resmi Gazete’nin 8 Ocak 2024 tarihli sayısında, yürütme ve idare bölümünde üç yönetmelik, ilân bölümünde ise yargı, artırma, eksiltme, ihale ve çeşitli ilânlar yer aldı. Ayrıca, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de Resmi Gazete’de yayımlandı.

1164

Resmi Gazete’nin 8 Ocak 2024 tarihli sayısında, yürütme ve idare bölümünde üç yönetmelik, ilân bölümünde ise yargı, artırma, eksiltme, ihale ve çeşitli ilânlar yer aldı. Ayrıca, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikler

Resmi Gazete’nin yürütme ve idare bölümünde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne bağlı iki uygulama ve araştırma merkezinin yönetmelikleri ile Işık Üniversitesi’nin yatay geçiş, çift anadal, yan dal ve kredi transferi yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılmasına dair yönetmelik yer aldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği; merkezin amacı, faaliyet alanı, yönetimi, organları, çalışma usul ve esasları ile ilgili hükümleri içeriyor. Yönetmeliğe göre, merkezin amacı, deney hayvanları ile ilgili bilimsel araştırma, eğitim ve hizmet faaliyetlerini yürütmek, deney hayvanlarının refahını sağlamak, etik kurallara uygun olarak deney hayvanları kullanımını denetlemek ve bu konuda ulusal ve uluslararası iş birliği yapmaktır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği; merkezin amacı, faaliyet alanı, yönetimi, organları, çalışma usul ve esasları ile ilgili hükümleri içeriyor. Yönetmeliğe göre, merkezin amacı, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında bilimsel araştırma, eğitim ve hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ihtiyaç duyulan teknolojik gelişmeleri takip etmek ve uygulamak, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin kalitesini artırmak ve bu konuda ulusal ve uluslararası iş birliği yapmaktır.

Işık Üniversitesi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ve Kredi Transferi Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik; 3 Mart 2019 tarihli ve 30703 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Işık Üniversitesi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ve Kredi Transferi Yönetmeliği’ni yürürlükten kaldırıyor. Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılmasının gerekçesi, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik’in 24 Temmuz 2010 tarihli ve 27653 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla, Işık Üniversitesi’nin yatay geçiş, çift anadal, yan dal ve kredi transferi ile ilgili yönetmeliğinin yürürlükte kalmasının hukuki bir dayanağı kalmadığı belirtiliyor.

İlânlar

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

(HABER MERKEZİ)
Paylaş