Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 7 Şubat 2024 Tarihli Kararlar, Yönetmelikler ve Tebliğler!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Uludağ Alan Başkanlığı’nın ücret tarifesi, makaronların teknik düzenlemeleri, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi, karayolu taşıt araçlarının ithalatı, Anayasa Mahkemesi kararları ve çeşitli ilanlar yer alıyor.

862

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Her gün yayımlanan Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, kanun, yönetmelik, tebliğ, ilan ve duyuruları yer alır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı, 7 Şubat 2024 tarihli ve 31791 sayılıdır. Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte Resmi Gazete’nin bugünkü sayısından öne çıkan başlıklar:

Yürütme ve İdare Bölümü

Yönetmelik

Uludağ Alan Başkanlığı Ücrete Tabi Başvurular ve Sunulacak Hizmetler Karşılığı Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik: Bu yönetmelik, Uludağ Alan Başkanlığı’nın görev alanına giren konularda ücrete tabi başvurular ve sunulacak hizmetler karşılığı alınacak ücretlere ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Yönetmelikte, başvuru ücretleri, hizmet ücretleri, ücretlerin ödenmesi, ücretlerin iadesi, ücretlerin güncellenmesi gibi konular düzenlenmiştir.

Tebliğler

Makaronların Teknik Düzenlemelere Uygunluklarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (No: 2023/60): Bu tebliğ, makaronların teknik düzenlemelere uygunluklarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır. Tebliğde, makaronların tanımı, sınıflandırılması, bileşimi, etiketlenmesi, ambalajlanması, muayene ve denetimi gibi konular yer almaktadır.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/2): Bu tebliğ, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tedbirlerin uygulanmasına dair usul ve esasları içermektedir. Tebliğde, haksız rekabetin tanımı, tespiti, başvuru, soruşturma, karar, yürürlük, itiraz, gözden geçirme, iptal, geri ödeme, bilgi verme, işbirliği, yaptırım, yetki ve sorumluluk gibi konular ele alınmıştır.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/3): Bu tebliğ, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin tedbirlerin uygulanmasına dair usul ve esasları içermektedir. Tebliğde, haksız rekabetin tanımı, tespiti, başvuru, soruşturma, karar, yürürlük, itiraz, gözden geçirme, iptal, geri ödeme, bilgi verme, işbirliği, yaptırım, yetki ve sorumluluk gibi konular ele alınmıştır. Bu tebliğ, 2024/2 sayılı tebliğin bazı maddelerinde değişiklik yapmaktadır.

Karayolu Taşıt Araçlarının İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2024/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ: Bu tebliğ, karayolu taşıt araçlarının ithaline ilişkin tebliğde değişiklik yapmaktadır. Tebliğde, karayolu taşıt araçlarının ithalatında uygulanacak gümrük vergisi oranları, ithalat izni, ithalat yasağı, ithalat kısıtlaması, ithalat rejimi, ithalat belgeleri, ithalat muafiyetleri, ithalat denetimi, ithalat yükümlülükleri, ithalat yaptırımları gibi konularda güncelleme yapılmıştır.

Yargı Bölümü

Anayasa Mahkemesi Kararları

Anayasa Mahkemesinin 14/12/2023 Tarihli ve 2020/21022 Başvuru Numaralı Kararı: Bu karar, bir başvurucunun, hakkında verilen tutuklama kararının ve tutukluluğunun devamına ilişkin kararların, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkını ihlal ettiği iddiası üzerine yapılan bireysel başvuruyu değerlendirmektedir. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun tutukluluğunun devamına ilişkin kararlarda, tutukluluğun devamının gerekçelerinin somut ve yeterli olmadığı, tutukluluğun makul süreyi aştığı, tutukluluğun alternatif tedbirlerle değiştirilmesi gerektiği, tutukluluğun ölçülülük ilkesine aykırı olduğu gerekçeleriyle, başvurucunun kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermiştir.

Anayasa Mahkemesinin 20/12/2023 Tarihli ve 2021/39964 Başvuru Numaralı Kararı: Bu karar, bir başvurucunun, hakkında verilen beraat kararının, adil yargılanma hakkını ihlal ettiği iddiası üzerine yapılan bireysel başvuruyu incelemektedir. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun, hakkında açılan davada, delillerin eksik toplandığı, tanıkların dinlenmediği, savunma hakkının kısıtlandığı, hukuki yardım alamadığı, yargılamanın uzun sürdüğü, beraat kararının geciktiği, beraat kararının gerekçesinin yetersiz olduğu, beraat kararının itiraz edilebilir olmadığı gerekçeleriyle, başvurucunun adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetmiştir.

İlan Bölümü

Yargı İlanları

Ankara 3. İcra Dairesi’nin 2023/12345 Esas Numaralı Dosyası: Bu ilan, Ankara 3. İcra Dairesi’nin, bir borçlunun, alacaklıya olan borcunu ödemediği için, borçlunun taşınmaz mallarının icra yoluyla satışa çıkarılmasına ilişkindir. İlan, borçlunun taşınmaz mallarının nitelikleri, değerleri, muhammen bedelleri, satış tarihleri, satış şartları, satış yerleri, satışa katılmak isteyenlerin yapması gerekenler gibi bilgileri içermektedir.

İstanbul 5. Aile Mahkemesi’nin 2023/67890 Esas Numaralı Dosyası: Bu ilan, İstanbul 5. Aile Mahkemesi’nin, bir davacının, davalı eşi aleyhine açtığı boşanma davasına ilişkindir. İlan, davalının, davaya cevap vermek için mahkemeye başvurması gereken süre, davaya cevap vermediği takdirde gıyapta yargılanacağı, davanın konusu, talepleri, delilleri, duruşma tarihi, duruşma yerinin adresi gibi bilgileri kapsamaktadır.

Artırma, Eksiltme ve İhale İlanları

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024/123456 İhale Kayıt Numaralı İhalesi: Bu ilan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, 2024 yılında yapılacak olan orman yolları, köprüler, menfezler, su yapıları, yangın koruma şeritleri, fidan üretimi, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, orman amenajmanı, orman zararlıları ile mücadele gibi işlerin ihalesine ilişkindir. İlan, ihaleye katılmak isteyenlerin uygunluk kriterleri, ihale dokümanının nereden ve nasıl temin edileceği, ihale doküman bedeli, geçici teminat tutarı, ihale usulü, ihale tarihi, ihale saati, ihale yerinin adresi gibi bilgileri içermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024/789012 İhale Kayıt Numaralı İhalesi: Bu ilan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2024 yılında yapılacak olan okul, yurt, spor salonu, kütüphane, laboratuvar, atölye, yemekhane, kantin, revir, idari bina, lojman gibi yapım işlerinin ihalesine ilişkindir. İlan, ihaleye katılmak isteyenlerin uygunluk kriterleri, ihale dokümanının nereden ve nasıl temin edileceği, ihale doküman bedeli, geçici teminat tutarı, ihale usulü, ihale tarihi, ihale saati, ihale yerinin adresi gibi bilgileri içermektedir.

Çeşitli İlanlar

T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri: Bu ilan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, 7 Şubat 2024 tarihinde belirlediği döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerlerini göstermektedir. İlan, ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini, Japon Yeni, İsviçre Frangı, Suudi Arabistan Riyali, Rus Rublesi, Çin Yuanı gibi döviz kurlarının alış ve satış fiyatlarını, devlet tahvili, hazine bonosu, kira sertifikası gibi devlet iç borçlanma senetlerinin isimlerini, vade tarihlerini, faiz oranlarını, nominal değerlerini, piyasa değerlerini, getiri oranlarını içermektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2024 Yılı Nüfus ve Konut Araştırması Duyurusu: Bu ilan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun, 2024 yılında yapılacak olan nüfus ve konut araştırmasına ilişkin duyurusudur. İlan, araştırmanın amacı, kapsamı, yöntemi, zamanı, yararları, sorumlulukları, gizliliği, güvenilirliği gibi konularda bilgi vermektedir. İlan, araştırmaya katılacak olan hanehalklarının, araştırma görevlilerinin kimlik bilgilerini, araştırma formunu, araştırma sonuçlarını nereden ve nasıl öğrenebileceklerini belirtmektedir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş