Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 2 Ekim 2023 Tarihli Kararlar, Yönetmelikler ve Tebliğler!

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararlar arasında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, 2023 yılı temmuz ayına ait yatırım teşvik belgeleri listeleri ve iptal edilen yatırım teşvik belgeleri listesi yer aldı. Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte detaylar.

1976

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının aldığı kararlar, yönetmelikler, tebliğler, ilanlar ve diğer duyurular yayımlanır. Resmi Gazete’nin 2 Ekim 2023 tarihli ve 32327 sayılı sayısında neler var? İşte Resmi Gazete’de bugün yayımlanan önemli kararlar:

Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yönetmelikle, Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. Yönetmelikte, lisansüstü eğitim programlarının açılması, kapatılması, öğrenci kabulü, kayıt, ders seçimi, tez hazırlama, sınavlar, başarı değerlendirmesi, yatay ve dikey geçişler, mezuniyet şartları gibi konular düzenleniyor.

2023 Yılı Temmuz Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan tebliğle, 2023 yılı temmuz ayında düzenlenen yatırım teşvik belgeleri listesi kamuoyuna duyuruldu. Tebliğe göre, temmuz ayında toplam 1.021 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu belgelerle desteklenen yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 9 milyar 571 milyon 647 bin lira olarak gerçekleşti. Bu yatırımların tamamlanmasıyla 29 bin 953 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor.

2023 Yılı Temmuz Ayına Ait Tamamlama Vizesi Yapılan Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan tebliğle, 2023 yılı temmuz ayında tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgeleri listesi kamuoyuna duyuruldu. Tebliğe göre, temmuz ayında toplam 153 adet yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi yapıldı. Bu belgelerle desteklenen yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 2 milyar 749 milyon 512 bin lira olarak gerçekleşti. Bu yatırımların tamamlanmasıyla 8 bin 798 kişiye istihdam sağlandığı bildirildi.

2023 Yılı Temmuz Ayına Ait İptal Edilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan tebliğle, 2023 yılı temmuz ayında iptal edilen yatırım teşvik belgeleri listesi kamuoyuna duyuruldu. Tebliğe göre, temmuz ayında toplam 36 adet yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Bu belgelerle desteklenen yatırımların toplam sabit yatırım tutarı 1 milyar 87 milyon 500 bin lira olarak gerçekleşti. Bu yatırımların tamamlanmasıyla sağlanması planlanan istihdam sayısı ise 2 bin 439 idi.

Yunus Erzincanlı

Paylaş