Ramazan Hoca'nın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca, sosyal medyada Filozof Ramazan olarak tanınan bir kişiydi. İslamiyet’i araştırıp öğrendiği bilgileri Diyarbakır Ulu Camii’nde vatandaşlara anlatıyordu. 31 Ocak 2024’te İstanbul Fatih’te kendisine ait çay ocağında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

1179

İslam’ı araştırıp öğrendiği bilgileri Diyarbakır Ulu Camii’nde anlatan ve sosyal medyada Filozof Ramazan lakabıyla ünlenen Ramazan Pişkin, 31 Ocak 2024’te İstanbul’da bıçaklanarak öldürüldü. Pişkin’in cenazesi Diyarbakır’a getirilerek toprağa verildi. Cinayetin aydınlatılması için başlatılan soruşturma devam ediyor.

Ramazan Pişkin, 46 yaşındaydı ve küçük yaşlardan beri İslamiyet’i araştırıp dini kitaplar okuyordu. Çevresinden “deli” damgası yiyen Pişkin, hiç kimseyi umursamadan öğrendiklerini Ulu Camii’nde vatandaşlara anlatıyordu. Pişkin, son 5 yıldır da İstanbul Fatih’te kendisine ait bir çay ocağı işletiyordu.

Pişkin’in ölümü, 31 Ocak 2024’te saat 13.50 sıralarında meydana geldi. Pişkin’in işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan Pişkin, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Pişkin’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır’a gönderildi. Pişkin, 1 Şubat 2024’te Diyarbakır Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Pişkin’in yakınları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Pişkin’i öldüren şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerinde ve çevrede bulunan güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Pişkin’in ölümüne ilişkin detaylar araştırılıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş