Purpurit Taşı Nedir? Morun Büyüsüne Kapılanlar İçin Purpuritin Faydaları ve Etkileri!

Purpurit taşı, mor rengin büyüsüne kapılanlar için ideal bir taştır. Purpurit taşı, hem göz alıcı hem de faydalı bir taştır. Purpurit taşı özellikleri ve faydaları nelerdir? Purpurit taşı nasıl temizlenir ve kullanılır? Purpurit taşı nereden alınır ve fiyatı nedir? Bu yazımızda, purpurit taşı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

723

Purpurit taşı, fosfat grubundan bir mineraldir ve adını mor rengin ingilizce adından yani “purple” kelimesinden alır. Purpurit taşı, hem göz alıcı hem de faydalı bir taştır. Peki, purpurit taşı özellikleri ve faydaları nelerdir? Bu yazımızda, purpurit taşı hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Purpurit Taşı Özellikleri

Purpurit taşı, çoğunlukla mor renkli olan bir taştır. Kahverengimsi siyah, menekşe rengi, koyu pembe, koyu kırmızı, kırmızımsı mor renklerde de karşımıza çıkabilir. Purpurit taşı, değişen miktarlarda demir minerali içerir. Manganez açısından zengindir. Kristal yapıda saydam yada opak olarak bulunabilmektedir. Purpurit taşı, orthorhombic kristal yapısına sahiptir. Purpurit taşı, çok nadir olmasa da göz alıcı ve çarpıcı rengi nedeniyle yarı değerli taşlar arasında yerini alır. Takı ve süs eşyası yapımında kullanılır. Purpurit taşı, Namibya, Batı Avustralya, Kuzey Carolina, ABD ve Fransa gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.

Purpurit Taşı Faydaları

Purpurit taşı, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan pek çok faydaya sahiptir. İşte, purpurit taşı faydaları:

  • Purpurit taşı, ruhsal açıdan bilinçli bir şekilde dünya üzerinde var olmayı öğretir. Kişinin hem özgür yaşamasını hemde diğer insanların özgürlüğüne saygılı olmasını sağlar.
  • Purpurit taşı, özgüveni destekler, toplulukta yapılacak konuşmalarda kolaylık sağlar. Sezgileri güçlendirmeye, kişinin dini duygularını ve maneviyatını geliştirmeye yardımcı olur.
  • Purpurit taşı, üçüncü göz çakrasını açar ve çalıştırır. Bolluk bereket taşıdır. Parasal konulardaki sıkıntılarından kurtulunmasına katkıda bulunur.
  • Purpurit taşı, yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Ürik asit seviyesinin düzene girmesini sağlar. Mor rengin yatıştırıcı ve huzur veren etkisi ile huzur verir. Gergin ortamları yatıştırmaya yardımcı olur. Strese karşı etkilidir.

Purpurit Taşı Nasıl Temizlenir ve Kullanılır?

Purpurit taşı, temizlik ve kullanım açısından bazı noktalara dikkat edilmesi gereken bir taştır. Purpurit taşı, suya dayanıklı değildir. Bu yüzden, su ile temas ettirilmemelidir. Purpurit taşı, güneş ışığına da maruz bırakılmamalıdır. Purpurit taşı, temizlemek için tuz, toprak veya akik gibi diğer taşlarla birlikte bırakılabilir. Purpurit taşı, kullanmak için kolye, küpe, yüzük, bileklik gibi takılar haline getirilebilir. Purpurit taşı, alın çakrasına veya kalp çakrasına yakın tutulabilir. Purpurit taşı, meditasyon yaparken de elde tutulabilir.

Purpurit Taşı Nereden Alınır ve Fiyatı Nedir?

Purpurit taşı, değerli taşlar satan yerlerden veya internet üzerinden alınabilir. Purpurit taşı, fiyatı ise boyutu, kalitesi, işçiliği ve tasarımına göre değişiklik gösterebilir. Purpurit taşı, fiyat aralığı genellikle 50 TL ile 500 TL arasındadır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş